Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

 • Acest eveniment a trecut.

Business Breakfast la Palatul CCIB – Aplicarea obligatorie a sistemului RO e-Factura

1 februarie @ 9:00 am - 11:00 am

RON200

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti vă invită la evenimentul:

 

Business Breakfast la Palatul CCIB

Aplicarea obligatorie a sistemului RO e-Factura.

Cum implementăm pentru a evita sancțiunile prevăzute de lege?

joi, 1 februarie 2024, între orele 9:00-11:00,

în Aula Carol I din sediul nostru istoric, situat în str. Ion Ghica nr. 4, București.

 

 

Evenimentul va fi susținut de dl. Albert Fruth, Consilier Superior în cadrul
Agenției Naționale de Administrare Fiscală – Unitatea de Management al Informației

 

 

 

Sistemul RO e-Factura a devenit obligatoriu de la 1 ianuarie 2024, pentru toate livrările de bunuri și prestările de servicii care au loc în România, realizate între persoane impozabile stabilite în România (B2B) (business to business). Toate firmele sunt obligate să raporteze facturile emise prin sistemul e-Factura în cel mult 5 zile de la emiterea lor. Până la 1 iulie 2024, se va merge în paralel cu facturi emise și primite și în format de hârtie, pdf/mail, ca în momentul de față, dar raportarea lor în sistemul RO e-Factura este obligatorie indiferent de forma facturii.

 

Din 1 iulie 2024 facturile se vor transmite numai prin e-Factura și numai facturile transmise și validate în sistem vor fi considerate facturi originale. Începând de la acea dată, facturile primite în orice alt format nu vor mai avea valoare fiscală. Singurele facturi legale sunt considerate doar xml-urile transmise și validate de ANAF. Sistemul este operațional începând din 2022, însă a fost obligatoriu doar pentru facturile emise de companiile private în relațiile cu entitățile de stat (B2G), pentru cele aferente bunurilor cu risc fiscal și pentru agențiile de turism care emit facturi în baza tichetelor de vacanță.

 

Din 1 aprilie 2024, sancțiunea pentru emitenții facturilor neconforme va consta în amendă între 1.000 lei și 2.500 lei – pentru persoanele fizice și pentru persoane juridice, altele decât contribuabilii mari și mijlocii. Din 1 iulie 2024, destinatarul facturii urmează să fie sancționat cu o amendă egală cu cuantumul TVA înscrisă într-o factură emisă de un operator economic stabilit în România, pentru factura primită și înregistrată altfel decât prin intermediul sistemului RO e-Factura.

Agenda

1.     Prezentarea sistemului Ro e-Factura.

2.     Experiențe și sfaturi practice pentru antreprenori: Cum pot depăși diversele provocări ale implementării.

3.     Sesiune de întrebări și răspunsuri cu participanții.

 

Business Breakfast este un eveniment marca CCIB. Mai puțin formal decât o masă oficială şi mai rapid, Business Breakfast la Palatul CCIB este un model de networking ce vă oferă posibilitatea să vă întâlniți într-un cerc restrâns cu autorități de reglementare și consultanți de top, precum și să identificați noi oportunități de afaceri. În același timp aveți ocazia să puneți întrebări și să primiți răspunsuri direct de la oficiali și specialiști.

 

Locurile sunt limitate! Pentru a vă înscrie vă rugăm să completați formularul de participare disponibil pe site. Membrii Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București beneficiază de gratuitate (pentru un reprezentant al firmei). Pentru cel de-al doilea participant în cazul firmelor membre CCIB, se acordă reducere de 50% din taxă. Taxa de participare pentru firmele nemembre CCIB este de 200 lei (include TVA) și se face în contul RO38RNCB 0082 0441 6896 0001 Banca Comercială Română, cu mențiunea ”Business Breakfast 1 februarie 2024”.

 

Pentru buna desfașurare, participanții sunt asteptați la eveniment începând cu ora 8:30.

 

Pentru alte detalii, puteți contacta echipa de proiect: gabriela.dumitriu@ccib.ro (telefon 0729.164.482) sau membri@ccib.ro (telefon 0728.135.876).

 

Vă așteptăm!

 

 
   

  Detalii

  Dată:
  1 februarie
  Oră:
  9:00 am - 11:00 am
  Cost:
  RON200
  Eveniment Category:

  Organizator

  CCIB
  Email
  office@ccib.ro;
  Vezi site-ul web Organizator

  Loc de desfășurare

  Sediul CCIB
  Ion Ghica Nr. 4
  București, București România
  + Hartă Google
  Vezi site-ul web Loc de desfășurare