Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

 • Acest eveniment a trecut.

Managementul profesionist, provocarea majoră pentru companiile cu capital de stat

27 februarie 2020

ujmag27feb2020

Camera de Comerț și Industrie București și Universul Juridic organizează conferința „Managementul profesionist, provocarea majoră pentru companiile cu capital de stat”.

Evenimentul va avea loc la data de 27 februarie 2020, fiind găzduit în Sala Ștefan Cerchez a Palatului Camerei de Comerț și Industrie București, str. Ion Ghica, Nr. 4, Sector 3, București (vis-à-vis de Palatul BNR).

 

Prezentare:

Întreprinderile publice – regii autonome și societăți la care statul deține participații integrale sau majoritare sau participații care le asigură controlul – sunt un segment important al economiei naționale și prin activitatea și rezultatele lor financiare au influență asupra stabilității și dezvoltării economice a țării.

 

Având o pondere de 6-8% în PIB și angajând aproximativ 4% din forța de muncă din România, întreprinderile publice au o contribuție semnificativă la dezvoltarea economică. Totodată, acestea furnizează o gamă largă de produse și servicii, utilități publice fundamentale pentru funcționarea și siguranța societății în ansamblul său. Nu în ultimul rând, prin intermediul lor statul controlează și gestionează direct accesul la resurse naturale importante și își implementează politicile economice și strategice în domenii precum energie, transport, exploatarea resurselor minerale sau protecția mediului.

Începând cu 2011 s-au făcut anumite progrese în administrarea și conducerea companiilor de stat, mulțumită cadrului de reglementare asigurat de Ordonanța de Urgență nr. 109/ 2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, se arată într-un Raport elaborat de Ministerul Economiei și Ministerul Finanțelor Publice.

Din cele 1.250 întreprinderi publice locale active monitorizate, le sunt aplicabile dispozițiile O.U.G. nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 111/2016 pentru un număr de 1.169.

La finele anului 2018, s-a constatat creșterea cu 38% a numărului întreprinderilor publice care aplică prevederile O.U.G. nr.109/2011 privind selecția administratorilor și directorilor, respectiv de la 393 la 541 întreprinderi publice locale.

În cadrul conferinței vom prezenta o serie de modele de succes în administrarea riguroasă a companiilor de stat și vom încerca să identificăm o serie de soluții pentru eficientizarea acestor entități.

Conferința va asigura un mediu deschis și util de discuții, reunind cei mai buni experți din domeniul recrutărilor de manageri, oameni de afaceri și consultanți de profil, reprezentanți ai instituțiilor, regiilor și companiilor de stat, ai băncilor și societăților de asigurări care sunt implicate în acest proces.

 

Teme de discuție:

 • Evoluția OUG nr. 109 / 2011 de la promulgare și până în prezent; modificări preconizate;
 • Este eficient managementul privat? Poate fi extins managementul privat și la alte instituții ale statului?
 • Participarea statului în întreprinderile publice;
 • Necesitatea deținerii de participații de către stat;
 • Rolul statului și performanța întreprinderilor publice;
 • Delimitarea rolului statului de reglementator față de cel de acționar;
 • Rolul autorităților publice tutelare;
 • Nivelul de decizie în AGA și principii pentru participarea reprezentanților statului în AGA;
 • Nivelul de decizie în Consiliile de Administratie / Supraveghere și principii pentru participarea membrilor în CA / CS, candidați din partea statului, propuși de autoritatea publică tutelară;
 • Nivelul de decizie în conducerea executivă a întreprinderii publice;

 

Propuneri vorbitori:

 • Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri
 • Sorana Baciu, Președinte, Asociația Administratorilor Independenți
 • Ovidiu Demetrescu, Partener, OCD Capital & Resource
 • Reprezentant ROMGAZ
 • Reprezentant societate de avocatură
 • Reprezentant Partener

 

Agendă:

09,00 -09,30: Înregistrarea participanților și welcome coffee

09,30-11,30: Sesiunea I

11,30-12,00: Business networking coffee break

12,00-14,00: Sesiunea a II-a

14,00-15,00: Business lunch &  networking

 

Contact:

Roxana Biga, Project Manager; 0733.674.555, roxana.biga [at] universuljuridic.ro

Mircea Fica, Editor, 0732.903.216, mircea.fica [at] universuljuridic.ro

Cristian Pavel, Director Dezvoltare, 0744.656.568,  

 

Taxa de participare este în valoare de 300 de lei plus TVA

– Participarea la toate sesiunile evenimentului;

– Participarea la pauzele de cafea și la prânz;

– Documentația oficială a evenimentului și acces la prezentările speakerilor;

– Acces la Abonamentul Premium Universul Juridic pe o perioadă de 3 luni.

 

Pentru înscrieri: https://www.universuljuridic.ro/managementul-profesionist-provocarea-majora-pentru-companiile-cu-capital-de-stat/#formular

 

* Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin două zile (48 de ore) înaintea evenimentului, la adresa de e-mail: conferintele [at] universuljuridic.ro.
Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+ și Instagram.

Prin completarea prezentului formular, prin plata taxei de participare și prin participarea dumneavoastră la eveniment, vă exprimați acordul față de filmarea/fotografierea și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

 

 

Detalii

Dată:
27 februarie 2020
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Sediul CCIB
Ion Ghica Nr. 4
București, București România
Vezi site-ul web Loc de desfășurare