Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Soluții eficiente de luptă împotriva corupției și a fraudei, ediția a III-a

28 ianuarie 2020

ujmag-ian2020

Camera de Comerț și Industrie București și Universul Juridic organizează conferința „Soluții eficiente de luptă împotriva corupției și a fraudei, ediția a III-a”, la data de 28 ianuarie 2020.

Evenimentul va avea loc în sala Ștefan Cerchez, Etaj 2, Palatul Camerei de Comerț și Industrie București, str. Ion Ghica, nr. 4, Sector 3, București (vis-à-vis de Palatul BNR).

Prezentare:

Poziția României în cadrul Indicelui de Percepție a Corupției s-a îmbunătățit de la 69 (în 2013) la 59 în anul 2017, dar încă la distanță de 19 locuri față de ținta propusă de Strategia Națională de Competitivitate: locul 40 în 2020.

La nivelul percepției publice, corupția continuă să fie identificată ca o piedică în prestarea serviciilor publice de calitate la nivel central și local, ca un fenomen ce subminează administrarea eficientă a fondurilor publice și obstrucționează înfăptuirea justiției, afectând totodată mediul de afaceri.

Comisia Europeană, prin Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) recomandă țării noastre să se asigure că legislația în domeniul corupției se aplică în mod egal tuturor. Totodată, instituțiile de profil trebuie să intensifice eforturile de urmărire penală a cazurilor de corupție la scară mică și să dezvolte Strategia Națională Anticorupție prin introducerea unor criterii de referiță și a unor obligații mai coerente pentru administrația publică și prin punerea rezultatelor la dispoziția publicului.

Evenimentul își propune să contribuie la creșterea gradului de cunoaștere și vizibilitate a măsurilor de prevenire a corupției și consolidare a integrității în sectorul public și privat, facilitând un schimb interactiv de idei, bune practici și experiențe în scopul identificării celor mai bune soluții la problemele apărute în respectarea normelor anticorupție.

În condițiile în care incidența problemelor de natură penală în raporturile comerciale este în creștere, este esențială abordarea multidisciplinară care să acopere nu numai dimensiunea juridică a riscurilor de natură eminamente penală, ci și ariile de drept substanțial în contextul în care aceste riscuri se manifestă, fie că vorbim de aspecte fiscale, contabile, piață de capital, dreptul societăților comerciale sau reglementările din materia concurenței.

 

Propuneri vorbitori:

Andreea Paul, Președinte INACO – Inițiativa pentru Competitivitate

Mihai Acsinte, Mihai Acsinte, Managing Partner, Mihai Acsinte Law Office

George-Mihai Popa, Corporate Legal Department Director, E.ON România

Cristian Ducu, Senior Ethics & Compliance Consultant, Centre for Advanced Research in Management and Applied Ethics

Florin Orban, Secretar General, Asociația pentru Prevenirea și Combaterea Fraudelor

Cosmin Șerbănescu, Președinte, Institutul Național de Control Intern din România (INCIR) – Managementul riscurilor de corupție

Reprezentant al Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române

Reprezentant societate de avocatură

 

Audiență:

Directori juridici și de Compliance ai companiilor și instituțiilor de stat (ministere, agenții de stat, primării, Consilii Județene, etc.)

Reprezentanți ai mediului de afaceri (companii românești și multinaționale)

Asociații patronale și profesionale

Reprezentanți ai băncilor comerciale și ai societăților de asigurări

Judecători, procurori, oficiali din Ministerul Justiției și Ministerul Afacerilor Interne

Avocați, evaluatori, consultanți fiscali, auditori publici interni

Specialiști în control intern, ONG-uri de profil, Mass-media

 

Teme de discuție:

Cooperarea între instituțiile naționale implicate în lupta împotriva corupției și a fraudei

Strategia Națională Anticorupție (SNA) 2016-2020

Îmbunătățirea sistemului de control intern prin implementarea de mecanisme de prevenție și detecție a fraudelor

Instituționalizarea eticii în magistratură

Etica profesională în domeniul bancar

Integritatea și infracțiunile de serviciu

Sisteme de avertizare etică

 

Agendă:

09,00 -09,30: Înregistrarea participanților și welcome coffee

09,30-11,30: Sesiunea I

11,30-12,00: Business networking coffee break

12,00-14,00: Sesiunea a II-a

14,00-15,00: Business lunch &  networking

 

Taxa de participare este de 300 de lei + TVA și include:

– Participarea la toate sesiunile evenimentului;

– Participarea la pauzele de cafea și la prânz;

– Documentația oficială a evenimentului și acces la prezentările speakerilor;

– Acces la Abonamentul Premium Universul Juridic pe o perioadă de 3 luni.

 

Pentru înscrieri: https://www.universuljuridic.ro/solutii-eficiente-de-lupta-impotriva-coruptiei-si-a-fraudei-editia-a-iii-a/#formular

 

Contact:

Mircea Fica, Editor, 0732. 903. 216,  

Cristian Pavel, Director Dezvoltare, 0744.656.568, cristian.pavel [at] universuljuridic.ro

Roxana Biga, Project Manager; 0733.674.555,  

* Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin două zile (48 de ore) înaintea evenimentului, la adresa de e-mail: conferintele [at] universuljuridic.ro.
Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.


* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+ și Instagram.

Prin completarea prezentului formular, prin plata taxei de participare și prin participarea dumneavoastră la eveniment, vă exprimați acordul față de filmarea/fotografierea și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

 

 

 

Detalii

Dată:
28 ianuarie 2020
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Sediul CCIB
Ion Ghica Nr. 4
București, București România
Vezi site-ul web Loc de desfășurare