ccib_img_1378192952_1_S1[1]

Afacerile initiate de femei, sprijinite prin proiectul „Da startul afacerii tale”

Proiectul POSDRU „Da startul afacerii tale!” si-a prezentat vineri, 30 august 2013, bilantul activitatilor implementate pe durata a 30 de luni, cu incepere din noiembrie 2010. In cadrul acestui eveniment reprezentantii beneficiarului, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, si ai partenerilor, Stef Management Consulting si Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin (ADAF), au trecut in revista principalele reusite si concluzii rezultate prin prisma implementarii acestui proiect.

Prin acest proiect, dedicat antreprenoriatului feminin, persoanele din grupul tinta au beneficiat gratuit de un mix de masuri constând in: cursuri de antreprenoriat, consiliere, indrumare si formare, in vederea deschiderii propriei afaceri, dobandirii de cunostinte de management si despre modul de obtinere a unei finantari.

In demararea oricarei afaceri sunt importante resursele financiare, materiale, dar si pregatirea resursei umane – lucru realizat de noi cu succes prin intermediul prezentului proiect.

Astfel, a fost realizata instruirea unui numar de 615 femei, pe urmatoarele module de curs : „Ghidul tanarului intreprinzator”, „Plan de afaceri”, „Surse de finantare pentru afacerea ta”, „Povesti de succes ale femeilor antreprenor din Romania”.

De asemenea, peste 1000 de femei au beneficiat de informare si consiliere in vederea dezvoltarii culturii anteprenoriale şi pentru demararea unor afaceri proprii.

***

Proiectul co-finantat din Fondul Social European, in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si implementat de catre Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti si partenerii sai, Stef Management Consulting si Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin ADAF, a avut ca obiectiv principal promovarea culturii anteprenoriale prin stimularea, dezvoltarea şi cultivarea de competenţe şi abilităţi corespunzătoare dinamicii mediului economic actual, pentru un număr de 1000 de femei din Regiunile Bucureşti-Ilfov, Centru şi Sud-Muntenia.