ccib_img_1361198326_3_S1[1]

America de Sud, spatiu prioritar pentru CCIB

Recent, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a avut o întrevedere cu Excelenţa Sa Raymundo Santos Rocha Magno, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Federative a Braziliei în România.

În prima parte a întâlnirii, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a prezentat strategia de relaţii externe a CCIB, subliniind orientarea acţiunilor Camerei bucureştene către dezvoltarea relaţiilor comerciale şi de cooperare cu ţările din Asia, zona magrebiană, Oceania şi America de Sud. De asemenea, preşedintele CCIB a vorbit despre proiectul Camerei bucureştene de a deschide o reprezentanţă, dublată de o expoziţie cu produse româneşti în Brazilia, prin intermediul căreia oferta românească va fi promovată în ţările din America de Sud şi America Centrală.

Ambasadorul Braziliei a apreciat proiectul prezentat de preşedintele CCIB şi a exprimat întregul său sprijin pentru ca acesta să devină realitate, în beneficiul comunităţilor de afaceri din cele două ţări. Excelenţa Sa Raymundo Santos Rocha Magno a subliniat faptul că este nevoie de o mai bună cunoaştere a produselor româneşti pe piaţa braziliană, iar deschiderea biroului de reprezentare al Camerei bucureştene poate conduce la atingerea acestui obiectiv. Ambasadorul Braziliei a punctat faptul că ţara sa – membră a MERCOSUR – asigură deschidere către ţări precum Uruguay, Paraguay, Venezuela, Argentina.

Pentru operaţionalizarea proiectului, Camera bucureşteană, cu sprijinul ambasadei Braziliei la Bucureşti, va identifica un partener local, similar ca notorietate şi atribuţii. Ulterior, în perioada mai-iunie 2013, CCIB va organiza o misiune economică în Brazilia.

În contextul în care anul acesta se aniversează 85 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice româno-braziliene, preşedintele Camerei bucureştene a exprimat întreaga deschidere în ceea ce priveşte implicarea CCIB, alături de ambasadă şi ministerele de resort, în organizarea unor evenimente cu caracter cultural şi economic care să marcheze evenimentul.

Biroul de Presă al CCIB