ANUNT ORGANIZARE CURS DE FORMARE IN MEDIERE

CCIB organizeaza in parteneriat cu F.M.M.M. Romania curs de formare initiala in profesia de mediator in perioada 31 octombrie – 13 noiembrie 2016, in Bucuresti, str. Ion Ghica, nr.4, sect. 3.

Poate deveni mediator orice persoana care are studii superioare, indiferent de profesia de baza, si care are minim 3 ani de vechime in munca. Mediatorii îşi pot desfasura activitatea in cadrul unei societati civile profesionale, al unui birou in care pot functiona unul sau mai multi mediatori asociati sau in cadrul unei organizatii neguvernamentale. De asemenea, mediatorii autorizati pot fi angajati si cu contract individual de munca, in conditiile prevazute de Codul muncii.

Cursul de formare a mediatorilor imbina abordarea teoretica (aprox. 30%) si exercitiile practice (aprox. 70%), exercitiice au ca scop familiarizarea cursantului cu medierile reale si obiectiile ce pot aparea pe parcursul acestora. Se studiaza notiuni pentru intelegerea si aplicarea medierii (mediere, analiza conflictului, comunicare, negociere, drept), corelat cu punerea in practica imediata a cunostintelor dobandite. La finele cursului, participantiii si dezvolta si aplica abilitatile de management al conflictelor prin tehnici de mediere, putand profesa ca mediator autorizat.

Cursurile sunt autorizate de Consiliul de Mediere din Romania in baza legiinr. 192/2006 privind medierea, cu respectarea Standardului de Formare a Mediatorului. Cursul, cu durata de 80 de ore, se desfasoara pe parcursul a 2 saptamani, program zilnic 14:00-20:00 si se finalizeaza cu un examen de absolvire care se va organiza in max. 45 de zile de la incheierea cursului. Cursantii care promoveaza examenul primesc Certificatul de Participare si Adeverinta de absolvire – documente in baza carora pot depune cererea de autorizare la Consiliul de Mediere din Romania.

F.M.M.M. Romania (www.fmmm.ro) s-a afirmat ca un reper elitist de calitate si competenta in domeniul cursurilor de formare a mediatorilor profesionisti, precum si al cursurilor de management al conflictelor. Scoala beneficiaza de experienta remarcabila a unor formatori care activeaza ca mediatori de la introducerea profesiei in Romania acum cca 13 ani. Echipa FMMM are o vasta experienta in practicarea si training-ul metodelor ADR (Alternative Dispute Resolution), toti formatorii fiind implicati de-a lungul anilor in diverse proiecte de training, coaching si mentoring in cadrul carora au aplicat expertiza dobandita in ani de practica.

Calitatea si experienta sunt dovedite prin certificarile internationale obtinute de la organizatii de referinta din domeniul ADR, precum Federal Mediation and Conciliation Service (Washington DC, S.U.A.) si The Lord Slynn of Hadley European Law Foundation (Londra, Marea Britanie).

  • Calitatea formarii si a competentelor dobandite;
  • Experienta practica si vechimea formatorilor;
  • Singura scoala cu certificari internationale in domeniul medierii si co-medierii;
  • Materialele complete oferite cursantilor in kitul de curs:

Kit-ul cursantului

  • Manualul Mediatorului (tiparit); Formatul electronic al cursului; Modelele de formularistica necesare desfasurarii profesiei de mediator; 3 carti de specialitate: „Ghidul Mediatorului Profesionist – Medieresi Conflict” (autor Mugur Bogdan Mitroi); „Medierea, o perspectiva psihologica asupra solutionarii conflictelor” (autori Freddie Strasser si Paul Randolph); „Co–medierea: utilizarea unei abordari psihologice duale in solutionarea conflictelor” (editor UK Monica Hanaway); „Sa intelegem medierea”

– culegere de spete in mediere comentate (vol. 4)

Costul cursului este 4400 lei/persoana (taxele de examinare incluse).

Inscrieri si informatii: In vederea inscrierii, va rugam sa transmiteti un mesaj la e-mail mediere@ccib.ro si/sau anca.vasile@ccib.ro. Pentru a confirma inscrierea dumneavoastra, va rugam sa completati, semnati si transmiteti la aceleasi adrese de e-mail contractul de formare profesionala, alaturi de copia CI-uluidvs. Costul cursului se va achita conform contractului profesional care se completeaza la momentul inscrierii, in contul mentionat in contract; cand efectuati plata, avem rugamintea sa ne transmiteti copia OP-ului. Organizatorii isi rezerva dreptul de a reprograma perioada de curs pana la formarea unei grupe minime.

Pentru detalii suplimentare: dna. Anca Vasile – tel. 0720.34.14.69, email: mediere@ccib.ro, anca.vasile@ccib.ro.

Articolul anterior
Dezvoltarea relaţiilor economice şi comerciale cu Polonia şi ţările baltice, prioritară pentru CCIB
Articolul următor
Cele mai performante firme din Capitală, premiate de CCIB la cea de a XXIII-a ediţie a Topului Firmelor din Municipiul Bucureşti