Baku Water Week, 12 – 14 martie 2024

Stimată doamnă/Stimate domn

Președinte/Director general/Administrator,

 

Prin amabilitatea Ambasadei României in Azerbaidjan , avem plăcerea de a vă informa că în perioada 12-14 martie 2024 se va organiza evenimentul internațional intitulat Săptămâna apei de la Baku (Baku Water Week). Acesta va avea loc la Baku Expo Center și va cuprinde o expoziție și o conferință pentru managementul apei.

După cum cunoașteți, la nivel global, lumea se confruntă în prezent cu provocări inedite. Una dintre problemele principale de pe această listă o reprezintă lipsa resurselor de apă, care amenință întreaga omenire. O aprovizionare fiabilă cu apă și o gestionare eficientă a resurselor de apă reprezintă, prin urmare, un obiectiv strategic la scară globală.

Azerbaidjanul nu face excepție în acest sens; gestionarea resurselor de apă joacă un rol esențial atât în ceea ce privește ecologia, cât și securitatea apei.

Baku Water Week este o platformă internațională pentru stabilirea și dezvoltarea cooperării între companiile locale și cele străine și agențiile guvernamentale. Unul dintre obiective principalele ale evenimentului îl reprezintă atragerea de noi tehnologii și investiții în Azerbaidjan, care vor contribui la dezvoltarea ulterioară a industriei din regiune, precum și discutarea unor probleme importante, a unor noi proiecte și a cooperării în acest domeniu.

Evenimentul va cuprinde subiecte legate de alimentarea cu apă și tratarea apei potabile, echipamente de construcție și foraj; proiectarea și construcția de instalații pentru industria apei; tehnologiile informației și comunicațiilor în gestionarea resurselor de apă; tehnologii de desalinizare a apei; tehnologii de gestionare a dezastrelor; echipamente de laborator; sisteme de evacuare și tratare a apelor uzate și a apelor pluviale.

Având în vedere potențialul industriei de profil din România, Caspian Event Organisers invită țara noastră să participe la acest eveniment, în vederea promovării produselor românești și consolidarea relațiilor bilaterale, utilizând această oportunitate oferită de Baku Water Week 2024.

În acest sens, rugăm diseminarea acestei informații în rândul autorităților și companiilor de profil din țara noastră, cu recomandarea analizării oportunității participării la evenimentul de la Baku, pentru promovarea României, în Republica Azerbaidjan. 

Pentru informaţii suplimentare privind participarea la Baku Water Week 2024, organizatorul pune la dispoziţie următoarele date de contact:

Tel:     +994 12 404 10 19

Mobil: +994 77 277 70 19

E-mail: bww@ceo.az

Web: https://bakuwaterweek.az/

Persoană de contact: domnul Nijat Shikhaliyev – manager de proiect.

Prezentăm alăturat programul evenimentului Baku Water Week 2024.