205276688_4116454548438497_6141202502212815570_n

Expoziţii specializate cu produse realizate în India, la sediul CCIB

 

București, 22 iunie 2021

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Expoziţii specializate cu produse realizate în India, la sediul CCIB

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), Iuliu Stocklosa, a avut o întrevedere cu E.S. Rahul Shrivastava, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii India în România, aflat la a doua sa vizită la sediul nostru.
În prima parte a întrevederii, Iuliu Stocklosa a vorbit înaltului diplomat despre strategia de relaţii externe a organizaţiei noastre, orientată către dezvoltarea relaţiilor economice şi comerciale cu statele extra-comunitare şi a punctat faptul că dezvoltarea cooperării cu India constituie una dintre priorităţile CCIB, pe fondul multiplelor oportunităţi de afaceri şi investiţionale ce pot fi valorificate de antreprenorii din cele două ţări.
Preşedintele Camerei bucureştene a subliniat colaborarea foarte bună cu Ambasada Indiei în România, care a permis organizarea, de-a lungul timpului, a unor manifestări de anvergură, precum: Forumul de afaceri desfăşurat în marja vizitei oficiale în România a E.S. Venkaiah Naidu, Vicepreşedintele Indiei, “Ziua Oportunităţilor de Afaceri” dedicată Indiei şi evenimentul de Prezentare si degustare de vinuri indiene. Ţinând seama de aceste aspecte, Iuliu Stocklosa a apreciat că în perioada următoare, post-pandemică, organizarea la sediul CCIB unor evenimente care să contribuie la o mai bună cunoaştere reciprocă şi care să stimuleze cooperarea bilaterală este bine-venită.
E.S. Rahul Shrivastava a exprimat întreaga deschidere în ceea ce priveşte colaborarea cu CCIB pentru asigurarea unui schimb constant de informaţii de afaceri, inclusiv în domeniul investițiilor, în beneficiul celor două comunităţi de business. Totodată, înaltul diplomat a subliniat importanţa de a pune în contact direct, cu sprijinul CCIB şi al Ambasadei, antreprenorii din cele două ţări, pe domenii-cheie. De asemenea, ambasadorul Indiei în România a apreciat că fiind de interes organizarea, la sediul CCIB, în toamna acestui an, a unor expoziţii specializate cu produse realizate în India: artizanat, ţesături, confecţii.
Cu ocazia prezenței la Camera bucureșteană, șeful misiunii diplomatice indiene a vizitat expoziția ”Săptămâna produselor din Republica Macedonia de Nord” organizată de CCIB în parteneriat cu cu ambasada acestei țări în România.

Biroul de Presă al CCIB