sigla ccib 2018-rom

Reprezentanții CCIB au participat la ceremonia inaugurării în București a piațetei Nur-Sultan

La 30 iunie a.c. domnul Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1 și Excelența Sa Nurbakh Rustemov, Ambasadorul Republicii Kazahstan în România, au inaugurat în București, piațeta Nur-Sultan, numele actual al Capitalei kazahe.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai administratiei publice locale, corpului diplomatic și mediului de afaceri.

Cu acest prilej domnul Iuliu Stocklosa, vicepreședintele CCIB, a mulțumit în numele conducerii camerei bucureștene E.S. ambasadorul Rustemov pentru invitație, apreciind acest eveniment ca o nouă confirmare a bunelor relații între cele două țări și reconfirmând interesul membrilor camerei bucureștene pentru promovarea și dezvoltarea relațiilor de cooperare economică cu mediul de afaceri din Republica Kazahstan, valorificând astfel cadrului creat prin semnarea, în septembrie 2018, a celor doua acorduri de colaborare între CCIB și Camerele Antreprenorilor din Astana (astăzi Nur-Sultan), respectiv din Almaty.

La rândul său, șeful misiunii diplomatice kazahe și-a reamintit cu plăcere vizita făcută în noiembrie 2019, la invitația conducerii CCIB, fiind printre primele întâlniri cu mediul de afaceri român după preluarea mandatului în țara noastră.

În contextul în care ambele țări sunt încă afectate de pandemia COVID-19, s-a convenit ca odată cu măsurile de relaxare așteptate să se intensifice contactele între firmele și companiile interesate din România și Republica Kazahstan, inclusiv prin organizarea de evenimente promoționale și misiuni economice reciproce.