CERTIFICATUL EXCELLENT SME, 120 IMM-URI BENEFICIARE

PESTE 120 DE IMM-URI

BENEFICIAZĂ DE CERTIFICATUL EXCELLENT SME,

OFERIT DE CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE A MUNICIPIULUI BUCUREŞTI (CCIB) ALĂTURI DE COFACE ROMĂNIA

CCIB alături de Coface au lansat în premieră în România Certificatul de Excelenta care susţine recunoaşterea la nivel naţional a sustenabilităţii companiilor mici şi mijlocii.

În prezent, peste 120 de IMM-uri au intrat în clubul celor mai performante companii din România.

Topul primelor 5 sectoare de activitate ale companiilor certificate este format din Comerţ cu ridicata & distribuţie, Transporturi, Construcţii, Fabricarea echipamentelor electrice, ultimul loc fiind ocupat în egală masură de Industria metalurgică şi Activităţi de arhitectură şi inginerie.

Peste 120 de companii ale sectorului IMM beneficiază de certificarea CCIB şi Coface România

Excellent SME premiază performanţa obtinută de companiile sectorului IMM din punctul de vedere al riscului comercial şi al siguranţei în afaceri a acestora.

La 9 luni de la lansarea oficială a produsului, aproximativ 150 de companii s-au înscris în procesul de selecţie a celor mai sustenabile IMM-uri din România. Dintre acestea, au fost certificate doar companiile care s-au încadrat într-o clasă de risc de minimum 6 (1 reprezinta cel mai înalt grad de risc şi 10 cel mai scazut), conform evaluării Coface România, ce ia în considerare situaţia financiară, datoriile la bugetul de stat, incidenţele de plată şi situaţia juridică.

„Suntem deosebit de încântaţi de Certificatul Excellent SME (pe care îl avem publicat atât pe site, cât şi în semnătura fiecarui consilier), deoarece în mintea potenţialului partener de business se instituie încrederea totală din prima clipă în care ne întâlneşte! Se trece rapid la evaluarea profesională a ofertelor Leida şi Spavision şi nu se mai risipeste timpul dedicat evaluarii firmei!”, a declarat Florentina Daniela Ciurescu, MBA, Director General, Leida (sectorul HORECA).

„În domeniul transporturilor, imaginea firmei este esenţială. Încrederea clienţilor în firmele pe mâinile cărora îşi încredintează mărfurile este motorul care face să funcţioneze această industrie. Fiind total conştienţi de acest lucru, am ales să folosim certificatul Excellent SME de la Coface, lucru care în mod sigur va spori încrederea partenerilor nostri în firma pe care o reprezentăm şi indirect, va genera o creştere a cifrei de afaceri.”, a declarat Augustin Muller, Director General, Europrim Shipping SRL.

Comerţul cu ridicata & distribuţie, Transporturile şi Construcţiile formează topul primelor 3 sectoare cu cele mai multe companii certificate

Comerţul cu ridicata & distribuţie conduce detasat clasamentul cu o pondere de aproximativ 40% din totalul sectoarelor companiilor care beneficiază de Certificatul Excellent SME.

Locul al II-lea este adjudecat de sectorul transporturilor cu 8%, urmat îndeaproape de cel al construcţiilor de 6%.

Din punct de vedere geografic, topul judeţelor companiilor certificate este condus de Bucureşti, Bihor şi Mures.

„Datorită parteneriatului special dezvoltat de CCIB – organizaţie cu tradiţie de peste 145 de ani în reprezentarea mediului de afaceri – şi COFACE – una dintre companiile etalon în domeniul serviciilor pentru managementul riscului de credit – comunitatea de afaceri are la dispoziţie un produs care contribuie într-o măsură semnificativă la reducerea riscurilor asumate de firmele care aleg ca partener o companie certificată, precum şi la creşterea gradului de încredere în relaţiile de afaceri dintre firme şi la eficientizarea procesului de adoptare a deciziilor la nivelul managementului”, a declarat Prof. Univ. Dr. Ing. Sorin Dimitriu, Preşedinte, CCIB.

„Excellent SME este un proiect de succes ce contribuie activ la o mai mare transparenţă în mediul de afaceri românesc şi ajută în mod evident companiile mici şi mijlocii să se diferenţieze şi să acorde un grad mai ridicat de încredere partenerilor de business. Parteneriatul dintre COFACE şi Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti dovedeşte înca o dată ca doar prin implicarea comună a instituţiilor cu tradiţie se poate asigura o dezvoltare eficientă a companiilor mici şi mijocii. Faptul că peste 120 de companii au fost deja certificate releva dorinta firmelor perfomante de a se diferenţia şi a ajuta partenerii de business în procesul decizional.

Avem convingerea ca mediul românesc de afaceri are nevoie de transparenţa şi promovarea companiilor performante, astfel că Certificatul Excellent SME oferă încrederea şi posibilitatea unei dezvoltări sustenabile a companiilor mici şi mijlocii într-un mediu economic greu încercat”, a declarat Constantin Coman, Director General, Coface România.

Lista completă a companiilor certificate se găseşte pe website-ul Coface România, secţiunea Excellent SME: http://www.coface.ro/Home/Excellent-SME/Lista-companiilor-certificate.

Prezentarea produsului se găseşte pe website-ul: www.ccib.ro/ExcellentSMERomania.

CONTACT MEDIA CCIB:

Cristina SERBĂNESCU – T. +40/21/319 00 79 – cristina.serbanescu@ccib.ro

CONTACT MEDIA COFACE:

Emilia MUSCALU – T. +40/21/231 60 20 – emilia.muscalu@coface.com

Despre CCIB

Cu o tradiţie de peste 145 de ani în reprezentarea mediului de afaceri şi în derularea de parteneriate cu autoritaţile, CCIB se bucură şi de o largă recunoaştere internatională conlucrând cu peste 80 de organizaţii similare din străinatate.

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti oferă membrilor săi, dar şi comunităţii de afaceri bucureştene un sprijin real prin servicii performante, adaptate cerinţelor actuale ale pieţei. Astfel, Camera bucuresteană furnizează companiilor româneşti şi străine servicii şi consultanţă specializată – de la înfiinţări de firme, sucursale, filiale; servicii personalizate de promovare a produselor şi serviciilor, inclusiv prin intermediul reprezentantelor sale din străinătate, şi până la servicii de mediere şi arbitraj. Potrivit statutului CCIB, membrii săi beneficiază de o serie de facilităţi.

www.ccib.ro

Despre Coface

Grupul Coface, un lider mondial în asigurările de credit, oferă companiilor din intreaga lume soluţii de protejare împotriva riscului financiar de neplată a clienţilor proprii, atât pe piaţa internă, cât şi pentru export.
În 2011, Grupul a înregistrat o cifra de afaceri consolidată de 1,6 MLD EUR. Cei 4.400 de angajaţi în 66 de ţări oferă un serviciu local la nivel mondial. În fiecare trimestru, Coface publică evaluările sale de risc de ţară pentru 158 de ţări, pe baza cunoştinţelor sale unice asupra comportamentului de plată al companiilor şi pe baza expertizei celor 350 de underwriter-i ai săi.

În Franţa, Coface gestionează garanţiile publice de export în numele statului francez. Coface este o subsidiară a Natixis, divizia de management corporativ, investiţii şi servicii financiare specializate a Grupului BPCE.

www.coface.com