CIIE Import Expo Shanghai 2023 – 5 – 11 noiembrie 2023

Stimata doamna/Stimate domn

Presedinte/Director general/Administrator

 

Urmare comunicarii colaboratorilor nostri de la Asociația Națională a Exportatorilor si Importatorilor din România (ANEIR), va informam ca in cadrul reuniunii Consililului de Export al Romaniei (CEXP) din luna ianuarie a.c. s-a aprobat participarea Romaniei in cadrul Programului de Promovare a Exportului (PPE) 2023, respectiv cu subventie de la  bugetul de stat (suportarea din bugetul PPE a cheltuielilor de inchiriere spatii si serviciilor aferente, precum si a 50% din costurile de transport si cazare a unui reprezentant al firmelor romanesti participante), la targul multisectorial CIIE Import Expo Shanghai 2023 – cel mai mare targ de profil din lume, avand in vedere ca prin Planul de Stat al R.P.Chineze sunt alocate 192 miliarde de USD numai pentru importul de produse alimentare si conexe doar din tarile Europei Centrale si de Est, conform informarii primite de la Ambasada Chinei din Bucuresti de catre dl. Mihai Andrițoiu, presedinte APICE, coordonatorul participarii Romaniei la respectivul targ. Sume semnificative sunt alocate pentru toate domeniile.

 

CIIE Shanghai se va desfasura in perioada 05-11 noiembrie 2023 si va fi organizat pe 6 pavilioane tematice:
1. Food and Agricultural – pavilion principal

 1. Automobile and Automotive;
  3. Intelligent Industry, Information and Technology;
  4. Consumer goods;
  5. Medical Equipment and Health Care.
  6. Trade and Services;

Ministerul Comertului din China – MOFCOM a oferit, prin Ambasada Chinei din Romania, urmatoarele facilitati:
a. Discount de 10% din pretul standurilor;
b. rezervarea de hoteluri agreate de MOFCOM, cu pret redus;
c. reclama gratuita.

Aceste facilitati vor putea fi amplificate, in functie de numarul de firme participante si de suprafetele inchiriate de partea romana.
Totodata, avantajul cel mai mare, care este si o premiera in istoria CIIE Shanghai, este faptul ca organizatorii au acceptat ca toate pavilioanele tarii noastre – indiferent de numarul de firme – sa fie inscriptionate cu ROMANIA, ca pavilioane nationale, in toate cele 6 locatii tematice precizate mai sus.

Firmele potential interesate sunt rugate sa ne comunice urmatoarele date, in vederea centralizarii la nivelul CCIB, la email mircea.toader@ccib.ro, sandra.lasculescu@ccib.ro, pana la data de 27.02.2023:

 1. a) denumirea firmei si datele de contact
 2. b) la care din cele 6 pavilione tematice se va prezenta oferta de export a firmei
 3. c) suprafata de expunere dorita, pe fiecare pavilion

 

NOTA. In cazul in care doriti alte facilitati/propuneri va rugam sa le transmiteti urgent, pentru a putea fi agreate cu organizatorii chinezi.

 

Pentru detalii organizatorice va rugam sa-l contactati pe dl. Mihai Andrițoiu,  – mihai.andritoiu@afpice.eu , tel 0726/111.702,