ccib_img_1372676274_dezvoltarea_relatiilor_economice_cu_tarile_americii_latine,obiectiv_prioritar_al_ccib_dsc_0007_S1[1]

Dezvoltarea relatiilor economice cu tarile Americii Latine, obiectiv prioritar al CCIB

Recent, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a avut o întrevedere cu Excelenţa Sa Marta Caridad Fajardo Palet, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Cuba în România.

Principalul obiectiv al întâlnirii l-a constituit identificarea unor modalităţi concrete care să conducă la dezvoltarea relaţiilor dintre cele două ţări, atât în domeniul economic, cât şi în cercetare şi sectorul academic.

În context, preşedintele CCIB a subliniat că în luna noiembrie a acestui an Camera bucureşteană va organiza o misiune economică în Cuba, cu prilejul Târgului Internaţional de la Havana (FIHAV). De asemenea, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a vorbit despre orientarea strategică a Camerei bucureştene către piaţa Americii Latine, punctând interesul CCIB de a deschide o reprezentanţă în această regiune, atât pentru a sprijini companiile româneşti care doresc să dezvolte afaceri cu firmele locale, cât şi pentru a promova oportunităţile de afaceri oferite de ţara noastră.

Preşedintele CCIB consideră că înfiinţarea unui Consiliu de Afaceri România-Cuba poate avea un rol important în relansarea schimburilor comerciale bilaterale, Camera bucureşteană având deja o experienţă solidă în astfel de structuri dezvoltate cu parteneri din R. A. Egipt şi Federaţia Rusă.

E.S. Marta Caridad Fajardo Palet a apreciat că organizarea unei misiuni economice la Havana reprezintă un bun prilej pentru firmele româneşti să identifice oportunităţi de afaceri ce pot fi valorificate în cooperare cu parteneri cubanezi, subliniind în context faptul că în ţara sa există preocupare pentru realizarea unor schimbări la nivelul modelului economic şi pentru asigurarea protecţiei investiţiilor.

Biroul de Presă al CCIB