sigla ccib 2018-rom

Dialog CCIR – CCIB pe tema modificărilor aduse Legii Camerelor de Comerț

 

București, 19 mai 2020

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Dialog CCIR – CCIB pe tema modificărilor aduse Legii Camerelor de Comerț

 

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB), dl. dr. ing. Costică T. Mustață, a avut o întrevedere cu dl. Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) și cu dl. Ovidiu-Ioan Silaghi, secretar general al Camerei Naționale. Aceasta a fost prima dintr-o serie de întâlniri al căror scop vizează discutarea modificărilor ce urmează a fi aduse Legii 335/2007, a camerelor de comerț.

Atât Camera Națională, cât și Camera bucureșteană apreciază că actul normativ menționat cuprinde o serie de prevederi care astăzi nu mai corespund realității, intereselor comunității de afaceri și ale camerelor de comerț și industrie și consideră necesară amendarea acestuia. În ceee ce privește principalele modificări propuse, chiar dacă există puncte de vedere diferite, se manifestă o disponibilitate reală a reprezentanților celor două organizații pentru un dialog pragmatic și constructiv.

Principalele subiecte abordate în cadrul acestei prime întâlniri au vizat: creșterea importanței, locului și rolului camerelor de comerț și industrie județene și a municipiului București ca reprezentanți legitimi ai mediului de afaceri în actualul context economico-social național și internațional, inclusiv a tendințelor de descentralizare a activității economice; implicarea atât a Camerei Naționale, cât și a camerelor județene și municipiului București, în promovarea ofertei românești în străinătate; punerea în valoare, cu sprijinul CCIR, al CCIB și al celorlalte camere de comerț, a celui mai important organizator de târguri și expoziții din România – ROMEXPO; modalitățile de susținere a antreprenoriatului autohton de către camerele de comerț, precum și oportunitatea creării, la nivelul sistemului cameral, a unei baze de date cuprinzând agenții economici care operează în țara noastră.

CCIB consideră că amendamentele aduse Legii 335/2007, a camerelor de comerț trebuie să fie în concordanță cu tendinţele manifestate pe plan internaţional şi în beneficiul destinatarilor finali, adică al oamenilor de afaceri. Totodată, Camera bucureșteană își exprimă întreaga disponibilitate de a continua dialogul pe această temă, importantă nu numai pentru camerele de comerț, ci și pentru mediul de afaceri, în ansamblul său.

 

Biroul de Presă al CCIB

Articolul anterior
Polonia: Cerere de ofertă – Incaltaminte de protectie
Articolul următor
Presedintele CCIB, dr. ing. Costică T. Mustață, invitat în emisiunea Intâlniri Capitale, la postul de radio Bucuresti FM