IMG_0733

Diploma de excelență și insigna de aur ale CCIB, decernate ambasadorului extraordinar și plenipotențiar al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România

În prezenţa membrilor Colegiului de Conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei bucureştene, a oferit diploma de excelență și insigna de aur ale CCIB, împreună cu brevetul aferent acestora, Excelenţei Sale Paul Brummell, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, aflat la finalul unui mandat de patru ani în ţara noastră. În această perioadă schimburile comerciale și cooperarea economică bilaterală au cunoscut creșteri importante, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord fiind în prezent al 8-lea partener comercial, a 5-a piață de desfacere a produselor românești, situându-se pe locul 12 în topul statelor investitoare în România.

„Excelenţa Sa Paul Brummell primeşte nu doar întreaga noastră recunoştinţă pentru implicarea sa activă, în perioada petrecută în ţara noastră, în promovarea schimburilor comerciale, a cooperării economice româno-britanice, precum şi a relaţiilor dintre instituţiile camerale din cele două ţări, ci şi mulţumiri sincere pentru deschiderea arătată Camerei bucureştene şi sprijinul acordat proiectelor acesteia. Diplomat desăvârșit, excelent cunoscător și vorbitor al limbii române, elegant în discurs și fapte, domnul ambasador și-a câștigat respectul comunității de afaceri, al clasei politice, dar și al societății civile”, a afirmat cu acest prilej preşedintele CCIB.

„Sunt profund emoţionat şi recunoscător pentru acordarea acestei distincţii şi sper că cei patru ani de mandat în România au adus un plus de valoare relaţiilor economice dintre ţările noastre. Au fost patru ani de zile în care am văzut comerţul bilateral avansând la un nivel record, pragul de 4 miliarde de euro fiind depășit în anul 2017. De asemenea, exporturile britanice au crescut cu aproximativ 10%. Ne dorim evident ca acest trend să continue și după Brexit”, a declarat ES Paul Brummell. „Părăsim Uniunea Europeană, dar rămânem în Europa, rămânem prieteni. Ne dorim cel mai cuprinzător și aprofundat parteneriat economic cu Uniunea Europeană, care să acopere și să încurajeze cooperarea pe mult mai multe sectoare decât orice alt acord de comerţ liber”, a punctat, de asemenea, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

„ES Paul Brummell este un exemplu pentru corpul diplomatic, prin prisma contactelor pe care le-a construit în România, a calităţilor sale umane şi a disponibilităţii pentru dialog”, a afirmat dr. Aurel Vainer, vicepreşedinte al Camerei bucureştene şi preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România (FCER).

Până în prezent, diploma de excelență a CCIB a mai fost acordată Excelenței Sale Huo Yuzhen, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în România, și Excelenţei Sale Dan Ben-Eliezer, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Statului Israel în țara noastră, pentru eforturile depuse, pe parcursul mandatului în ţara noastră, în vederea dezvoltării relaţiilor economice şi comerciale româno-chineze și respectiv româno-israeliene.

Biroul de Presă al CCIB