IMG_9928 (1)

Eveniment organizat de CCIB cu participarea E.S. dl. ambasador Viorel Isticioaia-Budura

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat la 22 iulie a.c. în Sala Miron Vlasto a Palatului CCIB Business Center o întâlnire a Excelenței Sale domnul ambasador Viorel Isticioaia-Budura cu viitorii diplomați economici aflați în pregătire pentru a activa în cadrul rețelei economice externe a Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA), respectiv dl. Adrian Băzăvan, secretar economic în cadrul Ambasadei României în R.P.Chineză – Biroul de Promovare Comercial-Economică (BPCE) Beijing, dl. Andrei Călin Panait, secretar economic, Consulatul General al României din Shanghai – BPCE Shanghai și dl. Cătălin Ionuț Petruș, ministru consilier, Ambasada României în Japonia – BPCE Tokyo.

În deschidere, secretarul general al CCIB, Prof. Univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, salutând prezența distinsului diplomat a precizat că evenimentul se înscrie pe linia preocupărilor camerei bucureștene de a promova interesele membrilor pentru dezvoltarea relațiilor economice și comerciale cu parteneri din China și Japonia.

E.S. dl. Viorel Isticioaia-Budura a impărtășit viitorilor reprezentanți economici din bogata sa experiența diplomatică în Asia, ca fost ambasador al României în Republica Coreea, în Republica Populară Chineză, cu acreditare și în Mongolia, de Ambasador al Uniunii Europene în Japonia, precum și de director general pentru relațiile cu țările din Asia în cadrul Serviciului extern al Comisiei Europene.

Ampla expunere a ambasadorului Isticioaia a fost urmată de răspunsuri punctuale la întrebările și problemele ridicate de viitorii diplomați.

Mulțumind pentru vizita facută, secretarul general Sorin Dimitriu a propus domnului ambasador Isticioaia să revină în cursul acestui an la CCIB pentru o întâlnire cu membrii camerei bucureștene interesați de promovarea produselor, serviciilor și în general al afacerilor proprii în tările asiatice.

Diplomatul roman a acceptat cu plăcere invitația urmând a se conveni data, luând în considerare și posibila ieșire din Starea de alertă ceea ce ar permite un număr mai mare de participanți la eveniment.

CCIB-Biroul de comunicare