banner de la leipzig la lipscani – t neamt

Expoziția „Bucureşti-Leipzig-Lipscani – o poveste europeană” – găzduită de Camera de Comerţ şi Industrie Neamţ în luna august 2018

Manifestarea expozițională este organizată de Camera bucureșteană în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti și face parte din seria de evenimente menite să marcheze aniversarea a 150 de ani de activitate neîntreruptă a Camerei bucureștene, serie derulată sub sloganul Dialog. Identitate. Valoare.

„Istoria Camerei bucureștene este istoria unui mediu de afaceri de elită, însă istoria noastră este legată și de numeroase acte de cultură. Prin organizarea acestui eveniment ne propunem să readucem în actualitate trecutul, pentru a consolida prezentul și pentru a da consistență viitorului. Expoziția își propune să dovedească pe de o parte, prezența europeană a României, iar pe de altă parte, faptul că economia noastră a fost o economie competitivă, competitivitate generată și de eficiența structurilor create, unele dintre ele înaintea vremii”, a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, președintele CCIB, la vernisajul expoziției „Bucureşti-Leipzig-Lipscani – o poveste europeană” ce a avut loc in 17 mai 2018.

Vizionând cele 44 de panouri fotografice, veţi descoperi viaţa dinamică a Bucureştiului de altădată, animată de negustorii lipscani. Activitatea lor avea să contribuie la primele etape ale dezvoltării păturii de comercianţi bogaţi, care vor pune bazele Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti. Evenimentul subliniază recuperarea istoriei legăturilor comerciale între Bucureşti şi Leipzig, precum şi sinconizarea etapelor formării economiei româneşti moderne cu marile tendinţe şi practicile europene.

Expoziţia itinerantă, prezentată publicului pentru prima dată în România de Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti la Palatul CCIB Business Center în perioada mai – iulie 2018, va fi redeschisă pentru vizitare în luna august la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Neamţ, situat pe B-dul Decebal, nr. 33, în Municipiul Piatra – Neamţ, urmând apoi un circuit prin alte judeţe, cu sprijinul Camerelor de Comerţ locale.