IMG_2928

Forum de afaceri româno-elen dedicat turismului, la sediul CCIB

 

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) și Camera de Comerț și Industrie Evia (CCI Evia) din Republica Elenă au organizat, în Aula Carol I a Palatului CCIB Business Center, un Forum de afaceri în domeniul turismului. La eveniment a fost prezent dl. Aristotelis Xenakis, noul ministru plenipotențiar pentru afaceri economice și comerciale din cadrul Ambasadei Republicii Elene în România,

Au participat oameni de afaceri reprezentând 11 companii elene touroperatoare și specializate pe servicii de: outgoing, ingoing, turism cultural, turism pentru tineret, turism de aventură și sporturi extreme, eco-turism, turism balnear și medical, turism de afaceri, transferuri, închirieri auto, precum și reprezentanți ai comunității de afaceri românești interesați de colaborarea cu parteneri eleni din industria ospitalității.

Salutând delegația elenă, directorul general al CCIB, dl George Vodislav, a punctat importanța pe care o acordă Camera bucureșteană promovării contactelor economice între mediile de afaceri din cele două țări, amintind că acesta este al doilea Forum de afaceri organizat împreună cu CCI Evia în ultima jumătate de an, valorificându-se astfel prevederile Memorandumului de Cooperare semnat de cele două camere la 5 iulie 2018.

„Am convingerea că în cadrul evenimentului de astăzi vor fi identificate noi oportunități care pot fi valorificate cu succes în perioada următoare, în parteneriat, de firme din cele două țări. Piața este în continuă schimbare și cred că mediul de afaceri are nevoie de astfel de evenimente, care contribuie în mod real la o mai bună cunoaștere reciprocă si la un dialog pragmatic între oamenii de afaceri români și eleni”, a afirmat directorul general al CCIB.

Exprimând aprecierea pentru modul în care a fost organizat evenimentul, dna. Paraskevi Agiostratiti, președintele CCI Evia, a subliniat că dorește continuarea colaborării cu CCIB, invitând partenerii români să includă în agendă o misiune economică în Insula Evia, a doua insulă a Greciei ca suprafață, cu o infrastructură ce permite conectarea rapidă cu partea continentală a țării și cu potențial economic, în special turistic, semnificativ.

În a doua parte a evenimentului, oaspeţii şi-au prezentat activitatea şi au intrat în dialog cu reprezentanţii firmelor româneşti care au răspuns invitaţiei CCIB în cadrul sesiunii B2B.

Informații de background

La 31 august 2018 (date disponibile), valoarea schimburilor comerciale ale României cu Republica Elenă se cifra la de 1.322,3 mil. euro (+16,4% față de perioada corespunzătoare a anului precedent), din care livrările către această ţară au fost în valoare de 684,6 mil. euro (+20,7%), iar importurile româneşti s-au ridicat la 637,7 mil euro (+12,2%). La 31 octombrie 2018, în ţara noastră erau înregistrate 7.261 firme cu capital grecesc, cu 1,35 mld euro capital social subscris, Republica Elenă ocupând locul 9 în topul investitorilor străini în România.