India – “Aahar Food and Hospitality Fair”, New Delhi, 7 – 11 martie 2024

Stimată doamnă/Stimate domn

Președinte/Director general/Administrator,

 

Prin amabilitatea BPCE New Delhi , avem plăcerea de a vă informa că în perioada 7 – 11 martie 2024 va avea loc la Centrul Expozitional “Pragati Maidan” din New Delhi/India, cea de-a 38-a ediție a Târgului internațional “Aahar Food and Hospitality Fair” unul dintre cele mai importante evenimente dedicate industriei alimentare, băuturilor alcoolice și respectiv industriei de ospitalitate din regiunea Asiei de Sud-Est.

 

Evenimentul își propune să prezinte cele mai atractive și inovative produse din sectorul respectiv, oferind soluții personalizate companiilor internaționale care doresc să pătrundă, sau să-și consolideze prezența pe piața indiană. Evenimentul este dedicat în mod special contactelor de afaceri, întâlnirilor între comercianți, dar și publicului larg.

 

Sectoarele care sunt reprezentate la acest targ sunt: produse alimentare, băuturi răcoritoare, vin și băuturi alcoolice, ospitalitate și decor interior, echipamente pentru procesare alimentară și băuturi alcoolice. Dintre oportunitățile pe care acest târg le oferă se numără: prezentarea produselor, tehnologiilor si serviciilor unui număr mare de reprezentanți ai mediului de afaceri de specialitate; generarea de vânzări și comenzi; stabilirea de contacte de afaceri numeroase; lansarea de produse noi; identificarea de distribuitori și agenți; obținerea unor studii de piață etc.

 

Ultima ediție a evenimentului din 2022 a atras peste 100.000 vizitatori de afaceri, inclusiv 453 din exterior reprezentanți ai 60 de țări. Dintre țările care au avut participanți se numără: SUA, China, Hong Kong, Italia, Polonia, Turcia, Canada, Norvegia, Japonia și Singapore.

 

India înregistrează una din cele mai rapide creșteri economice în rândul țărilor cu economie emergentă și oferă imense oportunități pentru dezvoltarea de afaceri care se adresează consumului, în special pe componenta industriei alimentare și ospitalității. Printre elementele care concură la transformarea Indiei într-o putere economică în lume, se află creșterea exponențială a consumului, în care clasa de mijloc formată din peste 400 mil persoane joaca un rol determinant, fiind deschisă să accepte modernizarea și să încerce noi produse/concepte.

 

Târgul este organizat de ”Indian Trade Promotion Organisation” (companie de stat aflată sub patronajul Ministerului Comerțului) cu sprijinul Ministerului Industriei Alimentare.  Pentru a încuraja o participare din România, organizatorul este dispus să ofere gratuit un stand pentru firmele românești care doresc să-și expună produsele.

 

Având în vedere oportunitatea oferită de această manifestare expozițională pentru identificarea de noi parteneriate de afaceri și antamarea de contracte de export/import, vă rugăm să contactați organizatorul sau pe reprezentantul BPCE New Delhi ( Ionut Viziru ionut.viziru@dce.gov.ro).  Contactele organizatorului sunt: Dna. Akanksha Singh, Assist Executive Director, email: akanksha.singh@itpo.gov.in;