ccib_img_1390554055_dsc_0212_S1[1]

India, spaţiu prioritar în strategia de relaţii externe a CCIB

Recent, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a avut o întrevedere cu Excelenţa Sa Manimekalai Murugesan, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Indiei în România. În cadrul întâlnirii s-a urmărit identificarea unor domenii de interes pentru ambele comunităţi de afaceri şi conturarea unor proiecte vizând impulsionarea comerţului bilateral şi stimularea cooperării româno-indiene.

„India reprezintă un spaţiu prioritar pentru Camera bucureşteană. În 2015 vom deschide o reprezentanţă în această ţară”, a afirmat preşedintele CCIB. În opinia prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, sectorul industrial (metalurgie, industria chimică, material rulant pentru căi ferate, industria de prelucrare a produselor agroalimentare), cercetarea (sectorul aeronautic, electrotehnic, nanotehnologii şi materiale cu memorie) şi educaţia superioară sunt domenii ce oferă oportunităţi ce pot fi valorificate de către oamenii de afaceri din cele două ţări. Potrivit Excelenţei Sale Manimekalai Murugesan, pe lângă sectoarele amintite de preşedintele CCIB, există potenţial de dezvoltare a relaţiilor de colaborare româno-indiene şi în infrastructură, mediu şi energie obţinută din surse regenerabile, servicii bancare, tehnologia informaţiei şi minerit.

Ambasadorul Indiei la Bucureşti a punctat că organizarea în România, dar şi în India, a unor forumuri şi misiuni economice cu o puternică componentă B2B reprezintă o formulă eficientă pentru o mai bună cunoaştere reciprocă a celor două comunităţi de afaceri şi a subliniat importanţa unei bune colaborări între sistemele camerale din India şi România. Potrivit preşedintelui CCIB, înfiinţarea unui Consiliu de Afaceri România-India, structură privată a cărei activitate este complementară celei desfăşurate la nivel guvernamental, este o altă formulă care ar trebui luată în considerare, în contextul în care şi-a dovedit viabiliatea pe alte spaţii.

Biroul de Presă al CCIB