ccib_img_1418983455_dsc_0015_(2)_S1[1]

Interes pentru dezvoltarea relatiilor economice cu Arabia Saudita

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, a avut o întrevedere cu Yassin Al Suroor, preşedintele Camerei de Comerţ Internaţionale a Regatului Arabia Saudită, preşedinte şi CEO al Arab Economic and Business Group – A’amal Group. La întâlnire a participat, de asemenea, Mohammed Al Homoud, consilier economic în cadrul Ambasadei Arabiei Saudite la Bucureşti.

În deschiderea întrevederii, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a prezentat sistemul cameral românesc, subliniind caracterul reprezentativ al acestuia, şi a vorbit despre strategia de relaţii externe a Camerei bucureştene, cu accent pe acţiunile ce au vizat promovarea oportunităţilor de afaceri oferite de România în statele din regiunea Golfului Persic şi Orientul Mijlociu, precum şi atragerea în ţara noastră a unor investitori din zonele amintite. În context, preşedintele CCIB a punctat avantajele pe care le oferă ţara noastră oamenilor de afaceri saudiţi: siguranţa şi securitatea afacerilor, deschidere atât către piaţa Uniunii Europene, cât şi către spaţiul balcanic şi zona est europeană, forţă de muncă de calitate.

În opinia participanţilor, domenii precum cel industrial (îndeosebi petrol şi gaze naturale, materiale de construcţii, echipamente şi utilaje şi pentru proiecte mari de infrastructură), prelucrarea produselor agro-alimentare şi turismul oferă oportunităţi reale de cooperare pentru oamenii de afaceri din cele două ţări. Înfiinţarea unui Consiliu de Afaceri specializat şi organizarea, pentru început, a două forumuri de afaceri, în Romania şi Arabia Saudită, reprezintă paşi concreţi pentru o mai bună cunoaştere a celor două comunităţi de afaceri, cu efect asupra dinamizării şi diversificării schimburilor comerciale bilaterale.

Biroul de Presă al CCIB