ccib_img_1338127450_bfa1c828e01333019688dsc_0004_S1[1]

Interes pentru dezvoltarea relaţiilor economice româno-sri lankeze

„Suntem interesaţi să identificăm parteneri în regiunea dumneavoastră şi să găsim soluţii viabile pentru a dezvolta schimburile comerciale dintre ţările noastre”, a subliniat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), în cadrul întrevederii cu delegaţia oficială a Asociaţiei de Prietenie Sri Lanka – România din cadrul Parlamentului Republicii Democratice Socialiste Sri Lanka, condusă de deputatul Neomal Perera, ministrul adjunct al afacerilor externe din această ţară.

În cadrul întâlnirii preşedintele CCIB a prezentat strategia de relaţii externe a Camerei bucureştene, orientată prioritar către dezvoltarea relaţiilor comerciale cu ţări din afara spaţiului comunitar, subliniind eficienţa misiunilor şi forumurilor organizate cu parteneri de pe pieţe-ţintă, precum şi succesul reprezentanţei CCIB, dublate de o expoziţie permanentă cu produse româneşti, de la Sharjah (EAU). De asemenea, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a vorbit despre rolul important pe care camerele de comerţ din România îl au în dezvoltarea relaţiilor economice cu alte state, inclusiv cu Sri Lanka, prin prisma colaborării pragmatice pe care o au cu organizaţii similare din străinătate şi a instrumentelor utilizate. Printre domeniile în care cele două comunităţi pot colabora, preşedintele CCIB a evidenţiat sectorul industrial, cercetarea (sectorul aeronautic, electrotehnic, nanotehnologii) şi, nu în ultimul rând, zona universitară.

Neomal Perera, ministrul adjunct al afacerilor externe al RSD Sri Lanka a prezentat principalele oportunităţi de afaceri din ţara sa – deschiderea către ţările din Asia de Sud şi Est, infrastructura portuară dezvoltată, posibilitatea de a produce la preţuri competitive – şi a subliniat potenţialul de dezvoltare a relaţiilor economice dintre cele două ţări, în contextul preocupărilor oficialilor sri-lankezi de asigurare a stabilităţii ţării, atât din punct de vedere politic, cât şi economic.

Biroul de Presă al CCIB