drIngCMustata

INTERVIU: Preşedintele CCIB: Producătorii români ar trebui susţinuţi necondiţionat, prin acordarea de credite de producţie

Producătorii români ar trebui susţinuţi necondiţionat prin acordarea de credite de producţie, iar EximBank şi CEC Bank ar trebui stimulate, în actualul context economic şi social, să ofere agenţilor economici produse dedicate, în condiţii avantajoase, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a municipiului Bucureşti (CCIB), Costică Mustaţă.

Acesta a adăugat că ministerele responsabile ar trebui să elaboreze cât mai rapid normele de aplicare a ordonanţelor şi hotărârilor de guvern ce reglementează facilităţile acordate agenţilor economici în contextul crizei coronavirusului.

Preşedintele CCIB a subliniat că activitatea multor furnizori de materii prime şi materiale s-a diminuat sau chiar a fost oprită, ceea ce a condus la creşterea vertiginoasă a preţurilor. Totodată, spune el, ar fi binevenită luarea unor măsuri pentru combaterea creşterii nejustificate a preţurilor, mergând până la plafonarea acestora, la produsele de strictă necesitate, cu prevederea unor sancţiuni draconice în caz de nerespectare.

Costică Mustaţă a mai afirmat că, momentan, majoritatea întreprinderilor mici şi mijlocii au o situaţie financiară stabilă, dar aceasta se poate deteriora vertiginos în viitorul apropiat, în special în HoReCa şi transporturi.

Potrivit preşedintelui CCIB, durata acestei crize depinde, în mare măsură, de fiecare dintre noi. Acesta a estimat că, dacă COVID 19 va atinge un vârf în următoarele săptămâni, probabil în circa o lună şi jumătate – două, efectele medicale vor dispărea, însă în economie amprenta sa va rămâne până în toamnă, în timp ce anumite sectoare, precum turismul şi transporturile, se vor resimţi mult timp de acum încolo.

CITEȘTE TOT INTERVIUL …

 

Articolul anterior
ANUNȚ IMPORTANT privind procedura de eliberare a certificatelor de avizare a existenței cazurilor de forță majoră
Articolul următor
Personal suplimentat la sediul CCIB pentru a face față solicitărilor de eliberare a certificatelor de forță majoră Atestăm situația de forță majoră, chiar și în cazurile complexe, în maximum 3 zile