targ dl. presedinte 1

Camera bucureșteană activă în proiectul „Învățământul superior în sprijinul promovării exporturilor”

Urmare vizitei efectuate luni, 11 martie a.c., la sediul Camerei bucureștene a unei delegații de studenți și profesori de la Colegiul Universitar de Afaceri „HELMo Campus-Guillemins – Institutul Sainte-Marie” din Liege, Belgia, dl. Prof. Univ. Dr. Sorin Dimitriu, președintele CCIB, a fost invitat la târgul comercial, care s-a desfășurat la Phoenicia Grand Hotel, în data de 14 martie.

La eveniment au participat 43 de firme din Valonia, din diferite sectoare de activitate, în care studenții au fost repartizați la fiecare stand în vederea promovării produselor belgiene.

Vizita delegației belgiene face parte din programul profesional al misiunii economice organizate în România în perioada 11-15 martie a.c., principalul obiectiv al acestei vizite de studiu fiind dezvoltarea relațiilor comerciale între Regiunea Valonă a Belgiei și România.

„O astfel de acțiune poate reprezenta un model și pentru învățământul românesc în procesul de promovare a produselor și serviciilor românești pe piețele externe”, a afirmat dl. Prof. Univ. Dr. Sorin Dimitriu, cu acest prilej.

De asemenea, președintele Camerei bucureștene, a subliniat că acest tip de misiune economică este benefică pentru promovarea comerțului unei țări, și nu întâmplător, balanța comercială a Belgiei este activă.

Evenimentul s-a bucurat și de prezența E.S. Thomas Baekelandt, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului Belgiei în România și a dlui. Alain Schodts, președintele Camerei de Comerț Belgia-România.

 

Articolul anterior
Noi reglementări pentru etichetarea produselor alimentare importate în Pakistan
Articolul următor
Lista târgurilor şi expoziţiilor din China