mmexport1464606066118[1]

Mari companii chineze interesate de România

La invitaţia Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) şi a Biroului său din Beijing (R. P. Chineză), recent, o misiune a Departamentului Afaceri Internaţionale al Grupului chinez Sinovel a vizitat firma bucureşteană Faur S.A., membră a CCIB. Cu acest prilej au avut loc discuţii cu managementul societăţii privind realizarea unor proiecte în domeniul energetic, în parteneriat cu prestigioasa firmă bucureşteană.

Sinovel Wind Group Co, Ltd. este cel mai mare producător de turbine eoliene din R. P. Chineză şi ocupă poziţia a doua la nivel global pe acest segment. Grupul operează în România două proiecte de capacitate medie şi intenţionează să-şi continue dezvoltarea pe piaţa noastră atât prin construcţia de parcuri eoliene, cât şi prin deschiderea unei fabrici de turbine. Pentru această nouă capacitate de producţie au fost luate în calcul, iniţial, Bulgaria, România şi Turcia, însă ţara noastră a devenit prima opţiune a Sinovel.

Camera bucureşteană a susţinut, încă din anul 2011, planurile Grupului chinez de a se dezvolta în Europa de Est. Pentru operaţionalizarea proiectelor Sinovel au avut loc întrevederi între membri ai conducerii Grupului şi prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele CCIB, şi Mihai Andriţoiu, preşedintele Secţiunii Comerţ a Camerei bucureştene, în cadrul cărora au fost evidenţiate avantajele oferite de România – ţară membră a Uniunii Europene – în domeniul energiei verzi.

CCIB a acordat în ultimii ani o atenţie deosebită relaţiei cu China, organizând numeroase misiuni economice şi forumuri de afaceri cu parteneri chinezi şi dezvoltând excelente relaţii de colaborare pe piaţa chineză. Între aceste preocupări trebuie menţionate vizitele conducerii China National Electric Engineering Corp. – companie implicată în extracţia de cărbune şi producţia de energie electrică – cu managementul Termocentralei Doiceşti şi al Sucursalei Electrocentrale Turceni.

Biroul de Presă al CCIB