ANTAD RETAIL CONNECT – Mexic, 15 – 19 februarie 2021

 

În perioada 15 – 19 februarie 2021 va avea loc evenimentul „ANTAD RETAIL CONNECT”, care va fi organizat în format virtual din cauza pandemiei de Covid-19. Acest eveniment este organizat de una din cele mai importante asociații din sectorul comercial de consum din Mexic – Asociația Națională a Magazinelor de Autoservire și a Marilor Magazine (ANTAD) – și oferă oportunitatea realizării unor de întâlniri de afaceri între mediul de afaceri mexican și cel din străinătate, principalele sectoare vizate fiind industria alimentară și a băuturilor, sectorul Retail și HORECA. Prezentarea evenimentului in format PPT.

ANTAD reprezintă interesele a 104 lanțuri de magazine (64.570 unități) din Mexic, printre care se numără COSTCO, Chedraui, LaComer, Soriana, Calimex, Comercial Mexicana, etc., motiv pentru care este considerată una dintre cele mai importante asociații de profil.

În cadrul acestui eveniment companiile românești pot să își prezinte produsele și serviciile și pot încheia colaborări comerciale cu partenerii mexicani. Evenimentul se desfășoară prin intermediul platformelor digitale, iar pentru a putea participa se percepe o taxă de 5.000 pesos/reuniune (aprox. 250 USD). Înregistrarea companiilor străine se poate face până pe data de 01 februarie 2021, trimițând un email dlui. Ruben Rivera – asistent comercial (rrivera@antad.org.mx) și cu BPCE Ciudad de Mexico în BCC (mexico.economic@mae.ro; razvan.pircalabescu@dce.gov.ro).

Totodată, precizăm faptul că la evenimentul precedent, desfășurat tot în format digital în luna octombrie a anului 2020, au participat peste 500 de companii ofertante naționale și internaționale, 1.319 cumpăratori și s-au realizat 2.138 reuniuni B2B.

Astfel, având în vedere potențialul comercial al Mexicului (o piață cu 129 milioane consumatori), precum și poziționarea sa geografică (în spațiul de liber comerț al Americii de Nord, împreună cu SUA și Canada), apreciem că strângerea colaborării comerciale cu partenerii mexicani poate reprezenta o oportunitate pentru România pentru diversificarea piețelor de export pe continentul american. Subliniem de asemenea faptul că relațiile comerciale ale Uniunii Europene cu Mexicul se desfășoară conform prevederilor Acordului Global de Liber Schimb încheiat în 1997 și a cărui versiune modernizată, care stabilește practic eliminarea taxelor comerciale în toate sectoarele, va intra în vigoare (partea economică și comercială) de îndată ce va fi semnată în lunile următoare.

            Biroul de Promovare Economică și Comercială al României la Ciudad de Mexico va participa la eveniment și va oferi tot sprijinul necesar companiilor românești care doresc să obțină mai multe informații și/sau să participe.

 

Articolul anterior
Ministerul Transporturilor din Maroc/Directia Provinciala din Casablanca: Lucrari complexe de amenajare si extindere portuara in Casablanca
Articolul următor
„Fashion Match Supply 2021”- 26 – 30 aprilie 2021