DSC_0005

În noiembrie, misiune economică organizată de CCIB în R. A. Egipt

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, a avut o întâlnire cu E.S. Salah Eldin Abdel Sadek Ahmed, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Arabe Egipt în România, aflat la începutul mandatului său în țara noastră. La întrevedere au participat, de asemenea, Sherif Abdelkader Abdellatif Nada, consilier, prim colaborator al ambasadorului, și dr. Ayman Aly Osman Hassan, ministru plenipotenţiar pentru economie și afaceri comerciale.

Întâlnirea a avut loc la scurt timp după desfăşurarea celei de a cincea sesiuni a Consiliului de Afaceri România – Egipt şi a celei de a doua reuniuni a Comitetului mixt româno-egiptean pentru cooperare economică (Comisia Mixtă).

În prima parte a întrevederii, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a punctat contribuția Camerei bucureștene la dezvoltarea economiei moderne a României și a vorbit despre strategia de relații externe a CCIB. De asemenea, a subliniat interesul pentru dezvoltarea relațiilor economice și comerciale cu R.A. Egipt, susținut atât prin activitatea consistentă la nivelul Consiliului de Afaceri România – Egipt, al cărui co-președinte din partea română este, cât și de dorința Camerei bucureștene de a deschide în această țară un birou de reprezentare, dublat de o expoziție permanentă, după un model care a funcționat cu succes la Sharjah (E.A.U.).

E.S. Salah Eldin Abdel Sadek a apreciat proiectele Camerei bucureștene și a exprimat întreaga deschidere în ceea ce privește colaborarea cu CCIB. Ambasadorul R.A. Egipt în România a punctat faptul că avantajele ce decurg din poziția geostrategică a țării sale, din apartenenţa acesteia la diverse organizații economice africane și din acordurile de liber schimb încheiate, precum și statutul României de membru UE și poziția geografică ce asigură deschiderea către Europa generează oportunități interesante pentru comunitățile de afaceri din cele două țări.

A doua parte a întâlnirii a avut un pronunțat caracter de lucru, vizând discutarea unor aspecte organizatorice privind misiunea economică condusă de Camera bucureșteană, care îl va însoți pe Ilan Laufer, ministrul român pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, în vizita oficială în R. A. Egipt, în perioada 18-20 noiembrie a.c.

Programul profesional al misiunii, organizate în colaborare cu Asoaciația Oamenilor din Egipt (EBA), va include un Forum de afaceri Egipt-România, onorat de prezența ministrului Ilan Laufer, și a dr. Sahar Nasr, ministrul egiptean al cooperării internaționale și investițiilor străine, și axat pe întâlniri B2B şi pe evidenţierea oportunităţilor ce pot fi valorificate de oamenii de afaceri din cele două ţări, precum și cea de a șasea sesiune a Consiliul de Afaceri România-Egipt.

Biroul de Presă al CCIB