Noutati de la Autoritatea Vamală Română

Stimată doamnă/Stimate domn

Președinte/Director general/Administrator,

 

Prin amabilitatea colaboratorilor noștri de la Consiliul de Export al Romaniei (CEXP), vă transmitem următoarele informări prezentate de către Autoritatea Vamală Română (AVR) în cadrul ședintei CEXP din data de 27.04.2023:

 

Acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind controlul coordonat pe teritoriul României în punctul de trecere a frontierei Albița (România) – Leușeni (Republica Moldova) rutier, pe sensul de intrare în România, acord ratificat prin Legea nr. 90 din 11 Aprilie 2023 și funcționarea acestuia;

 

Introducerea unor noi categorii de operatori economici – destinatari și expeditori certificați – care desfășoară activități cu produse accizabile care au fost eliberate pentru consum pe teritoriul unui stat membru și care sunt deplasate către teritoriul altui stat membru pentru a fi livrate în scopuri comerciale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 181/2023.

Prezentarea Ordinului A.V.R. nr. 247/2023 privind procedura şi condiţiile în care se realizează înregistrarea destinatarilor certificaţi şi a expeditorilor certificaţi.

Articolul anterior
Delegație a Camerei de Comerț din Izmir, la sediul CCIB
Articolul următor
Ședința Consiliului de Supraveghere al Federației Camerelor de Comerț Dunărene la CCIB