IMG_7879

Prezentare de vinuri indiene la Palatul CCIB

 

București, 20 noiembrie 2019

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Prezentare de vinuri indiene la Palatul CCIB

 

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) și Ambasada Indiei în România au organizat în Aula Carol I din sediul nostru istoric evenimentul „Prezentare și degustare de vinuri indiene”, la care au participat oameni de afaceri români, precum și specialiști în vinuri.

Sesiunea oficială, deschisă de președintele CCIB, dr. ing. Costică T. Mustață, a fost onorată de prezența Excelenței Sale Thanglura Darlong, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Indiei, cu reședința în România, acreditat în țara noastră, în Republica Moldova și Albania, a secretarului II al Ambasadei, însărcinat cu afaceri economice și comerciale, Anup Demta, și a secretarului general al CCIB, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu.

„Deși România este o mare producătoare și exportatoare de vin, susținem diversificarea ofertei disponibile pe piața internă și credem că pe lângă vinurile franțuzești, spaniole, italiene, sau din țări mai îndepărtate, cum ar fi: Chile, Argentina, Australia, Noua Zeelandă, Africa de Sud, vinurile indiene pot pătrunde pe piața noastră, dacă îi vor convinge pe consumatorii români prin calitate”, a declarat cu acest prilej dr. ing. Costică T. Mustață, care a vorbit și despre relațiile bune de colaborare stabilite între România și India

Acest aspect a fost subliniat și de Excelența Sa Thanglura Darlong, care a punctat, de asemenea, preocupările Camerei bucureștene în ceea ce privește dezvoltarea cooperării economice și comerciale dintre cele două țări. În context, a subliniat implicarea CCIB în organizarea programului profesional al misiunii economice indiene care l-a însoțit în România pe vicepreședintele Indiei, Excelența Sa Venkaiah Naidu, dar și proiectele propuse de conducerea Camerei, inclusiv acela de a organiza un eveniment dedicat prezentării ofertei indiene. „Vinurile românești sunt deja prezente pe piața Indiei și sperăm ca și vinurile indiene să se bucure de recunoașterea consumatorilor din frumoasa dumneavoastră țară”, a declarat șeful misiunii dipomatice indiene în finalul alocuțiunii sale.

Participanții au avut oportunitatea de a afla de la dna. Hajnalka Szabo, specialist în vinuri, reprezentant al producătorului indian pe piața Ungariei, detalii privind modul de obținere al vinurilor prezentate, dar și elementele care le diferențiază pe piață și care au stat la baza obținerii a numeroase premii în India, dar și pe plan internațional. În partea finală a evenimentului, participanții au degustat câteva sortimente dintre vinurile prezentate (alb, rose si roșu), comercializate atât pe piața europeană, cât și pe continentul nord-american.

Biroul de Presă al CCIB

 

 

 

 

 

Articolul anterior
Misiune economică organizată de CCIB în Emiratele Arabe Unite
Articolul următor
Acord de colaborare între CCIB şi CCI Ruse