2603_1

România şi Armenia pot colabora în domeniul industrial

Prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a avut o întrevedere cu Excelenţa Sa Sergey Minasyan, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Armenia în România.

În deschiderea întâlnirii, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a realizat o prezentare succintă a Camerei bucureştene, a vorbit despre locul şi rolul acesteia în viaţa economico-socială a ţării noastre, dar şi despre strategia de relaţii extene a CCIB, axată pe dezvoltarea colaborării comercial-economice cu ţările din afara Uniunii Europene şi în care România are o bună reputaţie, îndeosebi în domeniul industrial.

În opinia prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, dezvoltarea colaborării la nivel cameral, asigurarea unui contact constant cu Ambasada, organizarea unor întâlniri cu firme româneşti, cu prilejul deplasării în ţara noastră a unor antreprenori armeni, înfiinţarea unui Consiliu de Afaceri România-Armenia pot reprezenta paşi concreţi şi eficienţi pentru o mai bună cunoaştere a mediului de afaceri și investițional din cele două ţări, dar şi pentru promovarea eficientă a ofertei de produse şi servicii a Armeniei în România.

De asemenea, potrivit preşedintelui CCIB, organizarea unei „Săptămâni a produselor din Armenia în România”, precum şi a unei misiuni de afaceri în această ţară ar putea avea un impact pozitiv asupra dezvoltării colaborării bilaterale. „Am convingerea că sistemul cameral poate contribui la dinamizarea şi amplificarea schimburilor comerciale, dar şi a celor academice şi în domeniul cercetării”, a punctat preşedintele CCIB.

Excelenţa Sa Sergey Minasyan a apreciat potenţialul pieţei româneşti şi a exprimat interesul ţării sale pentru dezvoltarea relaţiilor economice şi de cooperare cu ţara noastră. Ambasadorul Republicii Armenia a subliniat că noul cadru de colaborare creat prin semnarea „Acordului de parteneriat cuprinzător și consolidat cu Uniunea Europeană” deschide o nouă perspectivă asupra cooperării între cele două ţări. În acest context, Excelenţa Sa Sergey Minasyan a punctat posibilităţile reale de colaborare între parteneri din cele două ţări, îndeosebi în domeniul industrial (metalurgie, electronică), dar şi în cercetare. Totodată, ambsadorul Armeniei a exprimat întreaga deschidere pentru asigurarea unui schimb constant de informaţii de afaceri, în beneficiul celor două comunităţi, precum şi sprijnul pentru celelalte proiecte propuse de preşedintele CCIB.

 

Biroul de Presă