start-up-nation

Start-Up Nation 2018, ultimul pas înainte de depunerea proiectelor

 

Ministerul pentru Mediul de Afaceri a publicat luni o procedură și un model de plan de afaceri și îi îndeamnă pe antreprenori să le folosească pentru a-și pregăti înscrierea în programul Start-Up Nation 2018-2019, prin care statul ar urma să acorde fonduri nermbursabile de maximum 200.000 de lei fiecare unor firme mici și mijlocii private, înființate după data de 30 ianuarie 2017.

”Încurajăm antreprenorii să elaboreze planurile de afaceri, pe baza documentelor publicate, și să fie gata să le înregistreze în momentul deschiderii platformei, în a doua decadă a lunii decembrie. Lucrăm pe mai multe planuri: adoptarea proiectului de Ordonanță de către Guvern, în ședința Executivului de săptămâna aceasta și publicarea procedurii de implementare a schemei de minimis în Monitorul Oficial” a declarat ministrul Ștefan Radu Oprea, într-un comunicat.

Alocaţia Financiară Nerambursabilă, de maximum 200.000 lei (circa 43.000 de euro) per beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului.

 

Draftul final și modelul de plan de afaceri pot fi consultate și descărcate de AICI.