IMG_8382

E. S. Raja Jhinaoui Ben Ali, ambasadorul Republicii Tunisiene în România, o nouă vizită la CCIB

București, 9 decembrie 2019

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Excelența Sa Raja Jhinaoui Ben Ali,

ambasadorul Republicii Tunisiene în România, o nouă vizită la CCIB

 

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), dr. ing. Costică T. Mustață, a avut o întrevedere cu Excelenţa Sa Raja Jhinaoui Ben Ali, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Tunisiene în România. La întâlnire au participat, de asemenea: prof. dr. ing. Ion Hohan, președintele Secțiunii Servicii, vicepreședinte al CCIB, precum și doamna Afef Bouleymen ep Gouia, secretar I la Ambasada Tunisiei.

„Există toate condițiile ca Republica Tunisiană să devină un important partener economic și comercial al României, CCIB acordând prioritate dezvoltării parteneriatelor sale cu parteneri din zona Magreb, inclusiv din acestă țară. Ne propunem revigorarea relațiilor stabilite anterior cu cele patru camere de comerț regionale tunisiene: Tunis, Bizerte, Sousse și Gafsa, prin reactualizarea acordurilor de cooperare încheiate în anii precedenți de CCIB, precum și intensificarea contactelor cu Camera de Comerț și Industrie din Sfax, în baza acordului revizuit și semnat în 2016”, a declarat președintele Camerei bucureștene.

În acest context, s-au prezentat șefei misiunii dipolmatice tunisiene instrumentele folosite de CCIB, cum ar fi: Ziua Oportunităților de Afaceri (ZOA), Săptămâna produselor tunisiene, forumuri de afaceri, schimb de misiuni economice, precum și spațiile existente în sediul istoric pentru organizarea evenimentelor propuse.

„Principala sarcină a misiunii noastre diplomatice o constituie promovarea relațiilor economice și comerciale între Tunisia și România, iar echipa noastră va acorda sprijinul necesar intensificării contactelor CCIB cu camerele de comerț și industrie regionale din țara noastră”, a precizat E.S. Raja Jhinaoui Ben Ali, aflată la a doua vizită la Camera bucureșteană în acest an.

După majorarea schimburilor comerciale bilaterale româno – tunisiene în anul 2018, exclusiv datorită creșterii exportului românesc, în primele 9 luni din acest an, comparativ cu perioada similară din anul precedent, s-au înregistrat contractări atât ale volumului exportului (-18,5%), cât și ale importului (-6%), în condițiile în care în perioada analizată comerțul exterior românesc a înregistrat majorări la ambele sale componente (export și import).

Biroul de Presă al CCIB