Evenimente de promovare a vinurilor producătorilor din regiunea balcanică – iunie 2022

Stimata doamna/Stimate domn
Presedinte/Director general/Administrator

Prin amabilitatea colaboratorilor nostri de la Biroul de Promovare Comercial Economică din cadrul Ambasadei României la Sofia, avem placerea de a va informa despre organizarea în luna iunie a.c. a două evenimente de promovare a vinurilor producătorilor din regiunea balcanică, acțiuni care vor avea asigurată vizibilitate internațională consistentă. Este vorba de cea de-a 11-a ediție a BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION (BIWC) ce va avea loc în perioada 1-3 iunie 2022 la Salamina, Grecia și BALKAN WINE FESTIVAL ce va avea loc la Sofia, Bulgaria, în perioada 16-18 iunie 2022.

 

Organizatorii evenimentelor menționate așteaptă să aibă în competiție peste 1.000 de vinuri din Bulgaria, Grecia, Macedonia de Nord, Slovenia, Turcia, Albania, România și Serbia. Festivitățiile de premiere vor fi mediatizate de presa de specialitate și de cea locală, iar prezența vizitatorilor va fi una mult sporită mai ales că evenimentele au loc după o perioadă de restricții generate de pandemie. Programul va include și prezentări culinare din diferite bucătării naționale și program artistic.

 

Producătorii sau distribuitorii români de vinuri, pot personal cu produse sau prin trimiterea de mostre, conform practicilor anterioare. BPCE Sofia asigură firmele românești participante de întreg sprijinul lor.

 

Pentru mai multe informații despre arbitri, reguli, premii și prețuri, accesați site-ul www.balkanswine.eu . Informații suplimentare se pot obține de la CCI bulgară la e-mail: interdpt@bcci.bg sau telefonic la numărul+359 2 8117 489.