20160330_153449[1]

CCIB atrage investiţii chineze în România

Recent, Prof. Univ. Dr. Sorin Dimitriu, preşedinte al CCIB, a făcut o vizită Excelenţei Sale, domnul Feihong XU, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al R.P. Chineze în Romania, căruia i-a prezentat diversele acţiuni ale camerei bucureştene destinate promovării produselor româneşti pe piaţa Chinei şi atragerea de investiţii străine din această ţara.

”Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, prezentă cu un birou la Beijing, promovează în rândul mediului de afaceri din China, imaginea şi potenţialul de cooperare economică, precum şi atractivitatea mediului investiţional din România” a menţionat preşedintele CCIB.

La întâlnire au participat reprezentanţii ZHONG HUA CTM HOLDING SRL, firmă înregistrată în Bucureşti, având capital majoritar chinez, cu obiect principal de activitate ”Asistenţă medicală generală”.Prof. Dr. Huang SHU, chirurg, preşedinte onorific al Asociaţiei chineze pentru medicină tradiţională, in calitate de acţionar principal şi administrator, a informat pe şeful misiunii diplomatice asupra obiectivelor companiei create.Totodată, a scos în evidenţă rolul important pe care l-a avut CCIB în atragerea lor pepiaţa română şi sprijinul permanent pe care-l primesc în activitatea curentă. ZHONG HUA CTM HOLDING SRL a achiziţionat o clinică în Bucureşti pe care urmează să o transforme în centru pentru medicină tradiţională chineză, iar în luna februarie a.c., proiectul firmei care prevede construirea unui spital de recuperare cardio-respirator îmbinat cu acupunctura chinezească, un hotel de 5 stele cu 7 etaje, un heliport şi un număr de 50 – 60 de vile de vacanţă de închiriat pe termen lung şi scurt, precum şi înfiinţarea unei scoli postliceale sanitare a fost declarat câştigător la licitaţia organizată de primăria Govora Băi.

”Apreciem foarte mult contactele pe care le are pe piaţa R.P.Chineze şi adresăm felicitări CCIB pentru activitatea intensă desfăşurată în planul relaţiilor comercial-economice româno – chineze” a declarat în finalul întâlnirii ambasadorul Feihong XU.

Mircea TOADER
mircea.toader@ccib.ro