ccib_img_1378893762_dsc_0013_S4[1]

CCIB promoveaza activitatea de export pe piata SUA

Recent, Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a lansat seria de evenimente „Ziua oportunităţilor de afaceri”. „În cadrul acestor întâlniri, care vor avea loc la fiecare două luni, oamenii de afaceri au posibilitatea de a se întâlni într-un cadru structurat cu factori decizionali din Ministerul Economiei, cu reprezentanţii economici din cadrul Birourilor de Promovare Comercial-Economică româneşti din străinătate, sau cu ataşaţi economici ai ţărilor partenere, pentru a afla tendinţele în comerţul exterior şi a identifica elemente a căror valorificare să conducă la dezvoltarea afacerilor companiilor pe pieţe cu potenţial real”, a declarat cu acest prilej prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele CCIB.

Primul eveniment din serie, cu tema „Intră pe piaţa americană! Parteneriatul SUA– UE, o nouă oportunitate pentru oamenii de afaceri români”, a fost organizat de Camera bucureşteană în parteneriat cu Ministerul Economiei şi EximBank. Invitatul special al acestei ediţii a fost Manuel Donescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei. Principala temă dezbătută, având suport material prezentat de dl. secretar de stat Donescu, a fost oportunităţile de afaceri româno-americane în contextul începerii negocierilor privind Parteneriatul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP) ce va fi semnat între Uniunea Europeană şi SUA.

TTIP va contribui la stimularea componentei economice a Parteneriatului Strategic dintre România – SUA, înlesnind accesul produselor româneşti pe piaţa americană şi datorită eliminării unor bariere tarifare şi netarifare.

Participantă la eveniment, Corina Vulpeş, director în cadrul EximBank, a prezentat strategia şi instrumentele băncii pentru susţinerea exportatorilor români din sectorul IMM.

Următoarea ediţie a Zilei oportunităţilor de afaceri va fi dedicată relaţiilor economice cu Orientul Mijlociu.

Biroul de Presă al CCIB

Articolul anterior
WordPress Tutorial German with Impreza
Articolul următor
Ministrul fondurilor europene, în dialog cu mediul de afaceri la Business Breakfast-ul organizat de CCIB