ccib_img_1378893762_dsc_0013_S4[1]

CCIB promoveaza activitatea de export pe piata SUA

Recent, Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a lansat seria de evenimente „Ziua oportunităţilor de afaceri”. „În cadrul acestor întâlniri, care vor avea loc la fiecare două luni, oamenii de afaceri au posibilitatea de a se întâlni într-un cadru structurat cu factori decizionali din Ministerul Economiei, cu reprezentanţii economici din cadrul Birourilor de Promovare Comercial-Economică româneşti din străinătate, sau cu ataşaţi economici ai ţărilor partenere, pentru a afla tendinţele în comerţul exterior şi a identifica elemente a căror valorificare să conducă la dezvoltarea afacerilor companiilor pe pieţe cu potenţial real”, a declarat cu acest prilej prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele CCIB.

Primul eveniment din serie, cu tema „Intră pe piaţa americană! Parteneriatul SUA– UE, o nouă oportunitate pentru oamenii de afaceri români”, a fost organizat de Camera bucureşteană în parteneriat cu Ministerul Economiei şi EximBank. Invitatul special al acestei ediţii a fost Manuel Donescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei. Principala temă dezbătută, având suport material prezentat de dl. secretar de stat Donescu, a fost oportunităţile de afaceri româno-americane în contextul începerii negocierilor privind Parteneriatul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP) ce va fi semnat între Uniunea Europeană şi SUA.

TTIP va contribui la stimularea componentei economice a Parteneriatului Strategic dintre România – SUA, înlesnind accesul produselor româneşti pe piaţa americană şi datorită eliminării unor bariere tarifare şi netarifare.

Participantă la eveniment, Corina Vulpeş, director în cadrul EximBank, a prezentat strategia şi instrumentele băncii pentru susţinerea exportatorilor români din sectorul IMM.

Următoarea ediţie a Zilei oportunităţilor de afaceri va fi dedicată relaţiilor economice cu Orientul Mijlociu.

Biroul de Presă al CCIB