ccib_img_1384957547_dsc_0071_email_S1[1]

CCIB promovează proiectele de cooperare pe piaţa Orientului Mijlociu

Recent, Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat, în parteneriat cu Ministerul Economiei şi EximBank, cea de a doua ediţie a „Zilei oportunităţilor de afaceri”, dedicată de această dată Republicii Arabe Egipt, Regatului Haşemit al Iordaniei şi Republicii Liban.

„Activitatea de comerţ exterior poate fi amplificată semnificativ prin implicarea în proiecte de cooperare, îndeosebi în domeniul industrial, mai ales că România are experienţă în domeniu şi o excelentă carte de vizită în lumea arabă”, a declarat cu acest prilej prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei bucureştene.

În cadrul acestui eveniment, oamenii de afaceri au avut posibilitatea de a se întâlni într-un cadru structurat cu factori decizionali şi reputaţi specialişti în comerţ exterior din Ministerul Economiei, precum şi cu ataşaţii economici ai Egiptului şi Iordaniei. Tendinţele în comerţul exterior cu spaţiile amintite; accesul pe aceste pieţe (bariere tarifare şi netarifare, regulamente, standarde, legislaţie în domeniul proprietăţii intelectuale, avize şi autorizaţii necesare pentru admiterea pe piaţă a produselor); regimul achiziţiilor publice şi participarea la licitaţii pe proiecte, oportunităţi de afaceri şi investiţionale au fost principalele teme dezbătute. Pot fi dezvoltate proiecte de succes în domenii precum: construcţii navale, complexe industriale în domeniul industriei chimice şi petrochimice, industria agro-alimentară, construcţii şi materiale de construcţii, industria farmaceutică.

Participantă la eveniment, Corina Vulpeş, director în cadrul EximBank, a prezentat strategia şi instrumentele băncii pentru susţinerea exportatorilor români din sectorul IMM.

Următoarea ediţie a Zilei oportunităţilor de afaceri va fi dedicată dezvoltării relaţiilor economice cu ţările din zona magrebiană.

Biroul de Presă al CCIB

Articolul anterior
CCIB a premiat excelenta in afaceri la editia jubiliara a Topului Firmelor din Municipiul Bucuresti
Articolul următor
Seminarii şi întâlniri business to business româno-chineze, organizate de CCIB