DSC_0031

Dezvoltarea relaţiilor economice şi comerciale cu țările din Orientul Mijlociu, prioritate în strategia CCIB

Prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a avut o înâlnire cu E.S. Talal Mansour Alhajeri, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Statului Kuwait în România, care a fost însoțit de Talal Rashed Almansour, consilier în cadrul Ambasadei.

În deschiderea întâlnirii, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a vorbit despre activitatea CCIB, organizaţie reprezentativă pentru mediul de afaceri al capitalei, cu deschidere şi recunoaştere internaţională, precum şi despre strategia de relaţii externe a Camerei bucureştene. Cu acest prilej, președintele CCIB a subliniat că dezvoltarea relaţiilor economice şi comerciale cu țările din Orientul Mijlociu a redevenit o prioritate în strategia CCIB. În acest context, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a exprimat interesul Camerei bucureștene de a deschide în Kuwait un birou de reprezentare, dublat de o expoziție permanentă, cu scopul de a promova oferta românească pentru care există interes identificat, dar și de a oferi asistență și consultanță personalizate oamenilor de afaceri din regiune interesați să dezvolte afaceri în țara noastră.

În ceea ce priveşte dezvoltarea colaborării comercial-economice româno-kuwaitiene, în opinia preşedintelui CCIB, organizarea, împreună cu Ambasada, a „Săptămânii produselor kuwaitiene în România și a unei „Zile a oportunităţilor de afaceri” dedicate acestei țări, va asigura o promovare eficientă a ofertei kuwaitiene şi a cadrului legal aplicabil comunităţii de afaceri şi investitorilor şi va permite identificarea unor companii româneşti interesate de această piaţă, companii care ulterior să ia parte la o misiune economică organizată de Camera bucureşteană în Kuwait. În acest context, preşedintele CCIB a punctat necesitatea unei bune colaborări cu organizaţiile similare din această țară. În ceea ce privește domeniile de cooperare, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a apreciat ca fiind foarte utilă concentrarea pe proiecte industriale complexe, care poate imprima stabilitate și predictibilitate schimburilor comerciale bilaterale.

E.S. Talal Mansour Alhajeri a apreciat propunerile preşedintelui Camerei bucureştene şi l-a asigurat de întreaga deschidere în proiectele ce vizează dezvoltarea cooperării economice și comerciale bilaterale, punctând importanța schimburilor de delegații, incluzând oameni de afaceri, dar și reprezentanți din zona guvernamentală. Acestea au menirea de a conduce la o mai bună cunoaștere a celor două comunități de business, dar și la identificarea de oportunități, inclusiv investiționale, în diverse domenii. În opinia ambasadorului Kuwaitului la București, industriile chimică, petrochimică, a petrolului și gazului natural oferă proiecte de perspectivă în țara sa. În ceea ce privește țara noastră, potrivit E.S. Talal Mansour Alhajeri, România are potențial de dezvoltare, cu oportunități semnificative îndeosebi în industria extractivă, sănătate, turism.

Biroul de Presă al CCIB

 

Articolul anterior
Memorandum de colaborare între Camerele de Comerț și Industrie din București și Atena, semnat cu prilejul vizitei oficiale la Atena a delegației MMACA
Articolul următor
Protocol de colaborare CCIB – CIT IRECSON