Forum economic regional româno-francez la Lyon, 18 octombrie 2018,

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) anunţă mediul de afaceri bucureştean cu privire la posibilitatea de a participa la Forumul economic regional româno-francez de la Lyon din 18 octombrie 2018, organizat de Consulatul General al României la Lyon/CG Lyon în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie Lyon-Roanne-Saint Etienne în contextul aniversării Centenarului Marii Uniri.

La acest eveniment vor fi prezente, în principal, societăți și oameni de afaceri din regiunile Auvergne-Rhône-Alpes, Bourgogne-Franche-Comté și Nouvelle Aquitaine.

Programul previzional al Forum-ului Economic se va desfășura în prima jumătate a zilei de 18 octombrie 2018, cu posibilitate de prelungire în a doua parte a zilei (în caz de interes), după cum urmează: 9.00 – 9.30 – Primirea participanților; 9.30 – 10.45 – Reuniune plenară, iar începând cu ora 11.00 – Ateliere individuale B2B.

Există interes și pentru participarea întreprinderilor românești care ar putea deveni furnizor/distribuitor pentru firmele franceze (spre exemplu, pentru societățile care exportă produse agro-alimentare).

Un interes deosebit pentru mediul de afaceri și economia Auvergne-Rhône-Alpes este reprezentat de sectorul medical și domeniul construcțiilor (sectorul de finisări interioare)

De asemenea, se caută colaborări cu întreprinderi ale „patrimoniului viu”/EPV („entreprises du patrimoine vivant”), atât pentru export, cât și pentru import, în ceea ce privește activitățile artizanale și meșteșugărești.

Alte domenii de interes în regiune sunt: industriile biotech, informatica, chimie, agro-alimentar, industrie grea, mecanică, electrotehnică, energie, în special energii alternative, farmaceutic.

Menționăm că limba de lucru va fi limba franceză.

Termenul limită de înscriere este 30.06.2018.

Pentru informații suplimentare, sprijin în contactele cu organizatorii şi înscriere, cei interesați se pot adresa Consulatului General al României la Lyon – E-mail: lyon@mae.ro