in-vizita-la-Majestatea-Sa-Regele Mihai al Romaniei

In memoriam

Conducerea Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București îşi exprimă profundul regret pentru plecarea dintre noi a Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României, personalitate distinsă, de o remarcabilă nobleţe sufletească, care și-a dedicat întreaga viață patriei pe care a iubit-o, adevărat model de moralitate și demnitate.

În acest moment trist pentru poporul român, exprimăm întreaga noastră gratitudine şi adâncul respect pentru efortul Majestăţii Sale de a cultiva – cu stăruinţă şi tenacitate – valorile civilizaţiei europene şi principiile societăţilor democratice în viaţa politică, culturală şi socială românească.

Camera bucureșteană a beneficiat de-a lungul timpului de sprijinul constant şi pregnant al Casei Regale a României, multe dintre iniţiativele Camerei fiind duse la bun sfârşit cu ajutorul unor personalităţi vizionare precum Regele Carol I sau Regele Ferdinand. Şi în ultimii ani, Casa Regală a României ne-a fost aproape în cel mai de suflet proiect al nostru – reabilitarea sediului istoric al Camerei bucureştene din Str. Ion Ghica, realizat cu suportul generos al Regelui Carol I.

Ca omagiu adus contribuţiei Casei Regale a României la modernizarea si consolidarea Camerei bucureştene, în anul 2011 – marcat de împlinirea a 90 de ani de viaţă de către Majestatea Sa Regele Mihai I al României şi de aniversarea a 100 de ani de la inaugurarea sediului nostru istoric – am avut onoarea de a acorda Trofeul Hermes Majestăţii Sale, distincție primită de Principesa Margareta a României în Sala Tronului de la Palatul Peleș.

Odată cu plecarea la cele veșnice a Majestății Sale Regele Mihai I al României s-a încheiat o epocă, a eleganței, a decenței, a demnității și verticalității.

Condoleanţe familiei regale a României.
Drum lin către stele, Majestatea Voastră!“

          prof. univ. dr. ing. Sorin DIMITRIU
         preşedinte

 

Articolul anterior
Curs „Responsabil cu gestionarea deseurilor”, 12-13 decembrie 2017
Articolul următor
CCIB organizează o nouă ediție a Zilei oportunităților dedicate Indiei