ccib_img_1432890048_pakistan_dsc_0002_(2)_S1[1]

Inalti functionari publici pakistanezi, in dialog cu conducerea CCIB

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, a avut o întâlnire cu o delegaţie de absolvenţi ai Colegiului Naţional de Management din cadrul Şcolii Naţionale de Politici Publice din Lahore (Pakistan), viitori înalţi funcţionari publici în structurile administrative centrale sau locale din această ţară.

Această acţiune face parte dintr-o serie de vizite de lucru anuale organizate de partea pakistaneză cu scopul de a analiza posibilităţile de colaborare pe plan economic cu alte state, precum şi de a folosi experienţa acestora pentru îmbunătăţirea sau crearea unor proiecte naţionale. Programul delegaţiei pakistaneze conduse de Naeem Aslam, decanul Colegiului Naţional de Management, a inclus, de asemenea, întrevederi cu oficiali ai Ministerului Afacerilor Externe şi Ministerului Energiei, IMM şi Mediului de Afaceri.

În deschiderea întâlnirii, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a realizat o prezentare succintă a sistemului cameral românesc, a Camerei bucureştene şi a strategiei sale de relaţii externe, orientată către spaţiile din afara Uniunii Europene, abordate atât prin mijloace clasice, cât şi prin deschiderea de birouri de reprezentare, dublate de expoziţii permanente. De asemenea, preşedintele CCIB a vorbit oaspeţilor despre mediul de afaceri românesc, potenţialul economiei naţionale şi domeniile în care cele două comunităţi de afaceri pot dezvolta proiecte în cooperare. În opinia prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, modernizarea complexelor industriale realizate în Pakistan de specialiştii români acum câteva decenii poate constitui o soluţie excelentă pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale.

Potrivit participanţilor, există oportunităţi de cooperare în: industria chimică şi petrochimică, energie, agricultură şi prelucrarea produselor agro-alimentare, dar şi în cercetare şi domeniul academic. În a doua parte a evenimentului, oaspeţii pakistanezi au intrat în dialog cu preşedintele CCIB, dar şi cu Iuliu Stocklosa, vicepreşedinte al Camerei bucureştene şi coordonatorul biroului de reprezentare de la Tanger (Regatul Maroc), în cadrul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri.

Schimburile comerciale bilaterale au înregistrat în 2014 o valoare de 194,2 mil. USD, din care exporturile româneşti au reprezentat 167,4 mil. USD.

Biroul de Presă al CCIB

Articolul anterior
Prima misiune economica romaneasca la Organizatia Europeana pentru Cercetare Nucleara (CERN), Geneva
Articolul următor
Analiza de risc la securitate fizică