Proiect Investitii – Hala Laminor, Bucuresti

Hala Laminor, construita ultima in cadrul ansamblului “Malaxa”, in anul 1938, a constituit una din cele mai mari hale industriale din tara, cu deschideri impresionante, cu o structura metalica si o arhitectura moderna, demne de invidiat de specialistii contemporani occidentali, fiind proiectata de unul dintre cei mai cunoscuti arhitecti romania, Horia Creanga (nepotul lui Ion Creanga).

Dupa anul 1990 obiectivul a fost cunoscut drept Uzinele Faur si considerat un reper istoric al arhitecturii industriale de pe teritoriul Sectorului 3.

Ansamblul de cladiri ocupa 90 de hectare. Aici gasim diverse firme, laboratoare, hale, cladiri de serviciu, locuinte, doar o parte din ele fiind “functionale”.

In anul 2014 Primaria Sectorului 3 a preluat Hala Laminor, cu o suprafata de 68.000 metri patrati, propunandu-si sa dezvolte un proiect benefic pentru comunitatea locala si sa revitalizeze o zona strategica a Sectorului 3.

Imobilul fiind inscris in regsitrul istoric, au fost pastrate toate elementele originale prin restaurarea, consolidarea, amenajarea interioara si exterioara a halei.

Structura de otel, executata la Uzinele de fier si Domeniile Resita a fost reconditionata, fiind partial imbracata in zidarie de caramida aparenta. Astfel, permitand amplasarea unor importante suprafete vitrate care, impreuna cu luminatoarele din acoperis, asigura o iluminare optima a spatiului, oferind o conexioune fizica si vizuala cu zona comuna, impreuna cu peisajul stradal din jur.

Pentru fatada vestica, iluminarea se face natural, printr-un impresionant perete cortina vitrat de cca. 2.000 mp, amplasat in consola in fata structurii metalice a halei.

Proiectul Hala Laminor urmareste revitalizarea si dezvoltarea zonei industriale prin renovarea si modernizarea elementelor de arhitectura industriala.

Va rugam sa consultati materialul atasat pentru a vizualiza propunerile de amenajare.

Hala Laminor isi propune sa devina unul dintre cele mai atractive parcuri industriale care va combina la fata locului servicii, facilitati si conectivitate cu cei mai buni dezvoltatori, fiind potrivit oricarui domeniu de activitate.

Hala Laminor va dispune de o suprafata inchiriabila de 68.000 mp, care se va putea recompartimenta in spatii pentru utilizari industriale usoare, cum ar fi expozitie, depozitare si fabricare precum si birouri administrative conectate.

Pentru mai multe detalii va rugam contactati Primaria Sectorului 3.

Adresa: Calea Dudesti nr. 191
Localitate: Sector 3
Județ: Bucuresti
Telefon: +40213180323
Fax: +40213180304
E-mail: relatiipublice@primarie3.ro
Adresă Web: www.primarie3.ro

 

 

 

Articolul anterior
Licitatie Maroc: Modernizarea si ranforsarea sistemelor de videosupraveghere, control de acces si securitate perimetrala a aeroportului International din DAKHLA
Articolul următor
Program guvernamental de sustinere financiara pentru companiile mari