Workshop regional Made in Romania, editia a VI-a

La 9 noiembrie 2023, Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) a găzduit în impunătoarea Aulă Carol I, primul workshop regional Made in Romania, editia a VI-a, organizat de Bursa de Valori Bucuresti.

În deschderea evenimentului, au adresat mesaje paricipanților: dl. Radu Hanga, Președintele Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București, dl. Terente Ciui, Secretar de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, precum și dl. Iuliu Stocklosa, Președintele CCIB.

 

În cuvântul său de salut, Președintele Camerei bucureștene a subliniat legătura firească între cele două instituții și faptul că CCIB a sprijinit înființarea și funcționarea Bursei de Efecte și Mărfuri pe care a găzduit-o la parterul Palatului său istoric. În alocuțiunea sa, președintele Iuliu Stoicklosa a menționat: “Cu o istorie de 155 ani, în care a pus bazele Bursei și Registrului Comerțului, Camera de Comerţ și Industrie Bucureşti dovedeşte că are suflul necesar pentru a fi mult timp de aici înainte, vocea echilibrată și ascultată a celei mai puternice comunități de afaceri a țării, dar şi un liant natural între nevoile mediului de afaceri și decidenți. Consultanţa de afaceri, arbitrajul comercial prin Curtea de Arbitraj București, asistență și consultanță pentru internaţionalizarea afacerilor, eliberarea de certificate de origine a mărfurilor, eliberarea de certificate de forță majoră, promovarea produselor și serviciilor companiilor pe plan intern și extern, și nu în ultimul rând: platforma de dezbateri şi soluţii prin organizarea de evenimente punctuale pe teme de interes major pentru antreprenori, reprezintă axele majore ale activității CCIB. Începând cu acest an, am reluat organizarea a două evenimente de afaceri, marca CCIB: Ziua Oportunităților de afaceri și Business Breakfast. Nu în ultimul rând, vă invităm pe 8 decembrie la a doua ediție a Balului CCIB, în superba noastră sală de la etajul 3”.

 

Made in Romania este un program unic care își propune să identifice și să promoveze antreprenoriatul românesc. Platforma Made in Romania, dezvoltată de Bursa de Valori București, poziționează instituția ca fiind principalul canal de finanțare pentru antreprenorii români. Totodată, platforma este dedicată investitorilor, consultanților și, în special, companiilor cu perspective de creștere, care doresc să atragă finanțare de la investitori sau care se află în procesul de pregătire a unui plasament privat pe Piața AeRO sau pe Piața Principală.