ccib_img_1358157445_dsc_0024_S1[1]

In martie, noi firme romanesti in expozitia permanenta ce dubleaza biroul de reprezentare deschis de CCIB la Sharjah (EAU)

Recent, Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat o întâlnire de lucru cu delegaţi ai companiilor din ţara noastră care şi-au prezentat produsele şi serviciile în cadrul expoziţiei permanente ce dublează biroul de reprezentare deschis de Camera bucureşteană la Sharjah, în Emiratele Arabe Unite.

Principalele obiective ale evenimentului au vizat evaluarea activităţii biroului şi a eficienţei expoziţiei, precum şi pregătirea următoarei misiuni româneşti la Sharjah, ce va avea loc în luna martie a acestui an.

În prima parte a întâlnirii, preşedintele CCIB, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, a vorbit despre strategia de relaţii externe a Camerei bucureştene şi a realizat o prezentare a proiectului de la Sharjah, realizat cu sprijinul Ministerului Economiei şi al Consiliului de Export.

În cadrul evenimentului s-a subliniat faptul că succesul pe piaţa arabă este direct proporţional cu capacitatea companiilor de a-şi adapta oferta în conformitate cu cerinţele pieţei locale atât din punct de vedere al designului, materiilor prime, materialelor şi accesoriilor utilizate, cât şi din punct de vedere al preţurilor practicate, dar şi cu posibilităţile reale de a răspunde solicitărilor partenerilor arabi. De asemenea, potrivit reprezentanţilor firmelor care au început să lucreze pe piaţa arabă datorită prezenţei în expoziţie şi/sau sprijinului acordat de reprezentantul CCIB de la Sharjah este nevoie de perseverenţă pentru a depăşi o serie de bariere culturale şi netarifare.

În ceea ce priveşte oportunităţile de afeceri identificate, se pot aminti cele oferite de zonele libere (deschidere către numeroase ţări din Orientul Mijlociu, Asia Centrală şi Africa de Nord) producătorilor de subansamble, mobilă etc.

Pentru a creşte gradul de eficienţă al biroului de reprezentare al CCIB de la Sharjah se are în vedere creşterea nivelului de promovare a ofertei româneşti prin mijloace specifice, realizarea unui proiect integrat de promovare şi publicitate pentru centrul românesc de afaceri din EAU, precum şi majorarea numărului de întâlniri b2b/firmă ce participă la misiunea economică din martie, sub rezerva transmiterii în timp util a confirmării participării la evenimentul de prospectare a pieţei.

În baza acordului de colaborare încheiat de CCIB cu CCI Sharjah, firmele româneşti recomandate de Camera bucureşteană beneficiază de: spaţiu de expunere în cadrul celui mai mare complex expoziţional din Emirat, Sharjah Expo Center; promovarea produselor şi serviciilor în: Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Kuweit, Qatar, Bahrain, Oman, Siria, Liban, Irak, Iordania, Yemen, Egipt, Sudan, Libia, Algeria, Tunisia, Maroc, Mauritania, Iran, India, Afganistan şi Pakistan; asistenţă şi consultanţă specializată pentru identificarea de parteneri de afaceri şi studii de piaţă personalizate.

S-a solicitat de către participanţi continuarea parteneriatului CCIB-Ministerul Economiei-Consiliul de Export, suportul guvernamental fiind hotărâtor pentru succesul proiectului Sharjah.

Biroul de Presă al CCIB