PHOTO-2021-11-24-10-46-18

Misiunea economică organizată de CCIB a vizitat regiunea Tanger din Regatul Maroc

 

București, 24 noiembrie 2021

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Misiunea economică organizată de CCIB a vizitat regiunea Tanger din Regatul Maroc

Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) a organizat, în perioada 22 – 28 noiembrie 2021, în colaborare cu Departamentul Comețului Exterior (DCE) din Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și cu sprijinul conducerii Ambasadei României din Rabat, o misiune economică în Regatul Maroc.

Conform programului, misiunea economică, condusă de domnul Iuliu Stocklosa, președintele CCIB, la care participă 15 oameni de afaceri români, reprezentând 28 firme comerciale și instituții implicate în colaborarea între cele două țări, a vizitat zona Tanger, o regiune în plină dezvoltare atât din punct de vedere industrial, cât și al infrastructurii legate de activitatea portuară.

La 23 noiembrie a.c. Camera Comerț, Industrie și Servicii Tanger-Tetuan-Al Hoceima și Camera Bilaterală de Comerț, Industrie, Servicii și Turism Maroc-România au organizat un Forum de afaceri dedicat promovării cooperării economice româno-marocane la care au fost înregistrați peste 60 participanți.

Forumul economic a fost onorat de participarea doamnei Maria Ciobanu, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Regatul Maroc, precum și de reprezentanți ai Administraței locale.

Luând cuvântul în cadrul Forumului, președintele Camerei bucureștene, domnul Iuliu Stocklosa, a precizat ”CCIB acordă o importanță deosebită internaționalizării afacerilor membrilor săi în Regiunea Magreb, implicit Regatul Maroc făcând parte din zona prioritară de interes. Dintre cele peste 100 de acorduri internaționale cu instituții similare de peste hotare, semnate de CCIB, cele mai multe la nivelul unei țări sunt cele încheiate cu parteneri din Regatul Maroc, 13 cu Camere regionale de Comerț, Industrie și Servicii, dintre care le amintim pe cele din Tanger și Tetuan, la care se adaugă Acordul semnat în 2012 cu Camera Bilaterală de Comerț, Industrie, Servicii și Turism Maroc – România cu sediul în Tanger. Începând cu luna noiembrie 2013, CCIB sprijină companiile româneşti care intenţionează să-şi dezvolte afacerile în regiunea magrebiană, în mod special în Regatul Maroc şi prin intermediul unui birou de reprezentare deschis la Tanger, care și-a adus contribuția la diseminarea oportunităților de afaceri în rândul firmelor interesate”.

În partea a doua a Forumului au avut loc întâlniri B2B între reprezentanții cercurilor de afaceri din cele două țări punându-se bazele unor viitoare contracte și acțiuni de cooperare.

Vizita în Regiunea Tanger a continuat cu întâlniri de afaceri organizate în Portul Tanger Med și în Automotive City, locație unde își desfășoară activitatea și specialiști români în domeniul auto.

Misiunea economică română organizată de CCIB își va continua programul de întâlniri de afaceri cu parteneri din Casablanca și Beni Mellal.

Biroul de Presă al CCIB

Articolul anterior
Oportunitate de a participa la Forumul Economic Italia-România “Restart Împreună”
Articolul următor
Intâlniri de afaceri pentru membrii Misiunii economice organizate de CCIB în Regatul Maroc la Casablanca