ccib_img_1434356567_dsc_0066_S1[1]

Misiune economica tunisiana la Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti

Cu prilejul participării la Forumul Internațional Futurallia, București 2015, misiunea economică tunisiană, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Sfax (CCIS), a întâlnit, miercuri 9 iunie 2015 la Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), conducerea acesteia, precum și pe reprezentanţii unor firme româneşti interesate în dezvoltarea relaţiilor comercial-economice româno – tunisiene.

Salutând în numele conducerii CCIB, prezenţa la Camera bucureşteană a delegaţiei tunisiene precum şi a reprezentanților mediului de afaceri din România, Dan Gabriel Mihuţ, director general, a scos în evidență că relaţiile dintre cele două camere datează din 1991, când s-a semnat primul Acord de cooperare, exprimând dorinţa CCIB de a oferi noi dimensiuni acestei colaborări.

Împărtăşind dorința de cooperare a CCIB, conducătorul delegaţiei tunisiene, Habib Hammami, vicepreşedinte al CCIS, a exprimat acordul pentru intensificarea contactelor intre cele doua camere, inclusiv pentru primirea unei misiuni economice româneşti, în organizarea CCIB, la Sfax, până la finele acestui an, când se va semna şi un nou acord de cooperare.

Reprezentanții celor 5 firme tunisiene și 8 românești participante la eveniment și-au prezentat obiectul de activitate și interesele privind cooperarea bilaterală, convenind modalităţile de continuare a dialogului.

La întâlnire au mai participat reprezentanți ai Ambasadei Republicii Tunisiene în România și respectiv Camerei de Comerț și Industrie Bilaterale România – Tunisia, care au contibuit la realizarea evenimentului.

Schimburile comerciale bilaterale româno – tunisiene au înregistrat în 2014 valoari record atât în ce privește volumul total (314,6 mil. USD), cât și nivelul exportului românesc (253,5 mil. USD), Tunisia fiind a 4-a piaţă de desfacere a produselor românești în Africa, după Algeria, Maroc, și Libia.

Biroul de Presă al CCIB