banner site ccib – oportunitati peru

Oportunități de investiții pe piața peruană

Dl. prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a avut o întâlnire cu o delegație a Perutrade Consulting, firmă cu capital peruan înregistrată în București, condusă de dl. Miguel Angel Gonzalez, director general. La întrevedere au participat, de asemenea, dl. Alberto Giovanni Peirone Herrera, director comercial pentru America Latină, de la filiala din Peru a Perutrade Consulting și dl. George Vodislav, directorul general al Camerei bucureștene.

Principalul obiectiv al întâlnirii cu reprezentanții Perutrade Consulting a vizat identificarea unor modalități concrete care să conducă la promovarea și valorificarea oportunităților oferite de Republica Peru și la impulsionarea schimburilor bilaterale.

În deschiderea întâlnirii, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a făcut o prezentare succintă a activității CCIB și a strategiei sale de relaţii externe, punctând preocuparea pentru dezvoltarea relaţiilor economice şi comerciale cu țările latino-americane. „Începând cu acest an, ne dorim să abordăm America Latină, pentru că am identificat un potențial economic semnificativ, îndeosebi în domeniul industrial”, a afirmat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu.

În ceea ce priveşte impulsionarea cooperării pe aceste spații, în opinia preşedintelui CCIB, organizarea unei „Zile a oportunităţilor de afaceri” dedicată Republicii Peru, dar și altor țări latino-americane va permite o promovare eficientă a domeniilor-cheie ale economiei regiunii şi a cadrului legal si fiscal aplicabil comunităţii de afaceri şi investitorilor.

Reprezentanții Perutrade Consulting au făcut o prezentare a oportunităților oferite de economia peruană în domeniul exploatării  principalelor resurse ce pot fi exploatate în această țară cum ar fi: aurul, argintul, cuprul, zincul și pământurile rare și au exprimat interesul de a identifica companii românești interesate să investească în Republica Peru, în aceste domenii, inclusiv în construirea unor staţii de concentrare a minereurilor. Un alt sector care oferă oportunități îl constituie exploatarea pădurilor (lemn, inclusiv esențe exotice, fructe și plante) din Regiunea Loreto, situată între munţii Anzi şi Brazilia. În ceea ce privește modalitățile de implicare a companiilor românești în Peru, oficialii Perutrade Consulting sugerează  că acestea pot realiza investiții sub forma unui joint-venture cu parteneri locali, sau prin concesionare, capitalul străin investit în Republica Peru beneficiind de facilități datorită Acordului de Liber Schimb dintre această țară şi Uniunea Europeană.

Biroul de Presă al CCIB