ccib_img_1337156134_368001e07f1336476601dsc_0002_S1[1]

Palatul Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, Casa oamenilor de afaceri

Luni, 27 aprilie 2009, la ora 16,00, in prezenta Altetelor Lor Regale, Principesa Margareta, Principele Radu si Principele Jean de Luxembourg, are loc la Palatul Elisabeta, in Sala Regilor, „Seara Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti“. La reuniune participa, alaturi de conducerea Camerei bucurestene, membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti si oameni de afaceri.

Evenimentul marcheaza debutul campaniei, initiata de Camera bucuresteana si sprijinita de Casa Regala a Romaniei, ce urmareste sa redea atat mediului de afaceri bucurestean, cat si bucurestenilor, una dintre cladirile-simbol ale Capitalei Romaniei – Palatul Camerei de Comert Bucuresti. Inaugurat in 1911, in cadrul unei ceremonii fastuoase, in prezenta Regelui Carol I, a reprezentantilor Casei Regale a Romaniei si a membrilor Guvernului, edificiul, o adevarata bijuterie arhitectonica, a fost restituit proprietarului de drept, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, la data de 31 octombrie 2008, prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Inca din luna noiembrie a anului trecut, ASR Principele Radu al Romaniei si-a aratat, in cadrul unei intrevederi cu presedintele CCIB, Sorin Dimitriu, sustinerea pentru acest proiect ambitios al Camerei bucurestene. Pentru a duce la bun sfarsit acest demers, a fost constituita Fundatia Fondul Carol I, al carui scop principal il constituie colectarea fondurilor necesare consolidarii, reabilitarii si modernizarii sediului istoric al CCIB din Str. Ion Ghica.

Condusa de presedintele CCIB, Sorin Dimitriu, si avandu-l ca presedinte de onoare pe ASR Principele Jean de Luxembourg, oaspetele de onoare al Serii CCIB la Palatul Elisabeta, Fundatia Fondul Carol I organizeaza, in tara si strainatate, reuniuni, simpozioane, seminarii si alte manifestari destinate promovarii scopului pentru care a fost constituita, precum si evenimente culturale destinate colectarii de fonduri in vederea atingerii obiectivului sau; editeaza publicatii periodice sau ocazionale pentru promovarea proiectului “Palatul Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, Casa oamenilor de afaceri” si deruleaza campanii de promovare a proiectului in vederea atragerii de donatii, sponsorizari si realizarii de parteneriate pentru consolidarea, reabilitarea si modernizarea sediului istoric al Camerei bucurestene.

Biroul de Presa al CCIB

Articolul anterior
Succes al misiunii economice organizate de CCIB In Emiratele Arabe Unite
Articolul următor
CCIB a deschis Fondul Carol I destinat reabilitarii sediului sau istoric