CCIB a deschis Fondul Carol I destinat reabilitarii sediului sau istoric

Luni, 27 aprilie 2009, în prezenţa Alteţelor Lor Regale, Principele Radu al României şi Principele Jean de Luxembourg, a avut loc la Palatul Elisabeta „Seara Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti“. La reuniune au participat, alături de conducerea Camerei bucureştene, membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti şi oameni de afaceri.

Evenimentul a marcat debutul campaniei, iniţiată de Camera bucureşteană şi sprijinită de Casa Regală a României, ce urmăreşte să redea atât mediului de afaceri bucureştean, cât şi bucureştenilor, una dintre clădirile-simbol ale Capitalei României – Palatul Camerei de Comerţ Bucureşti. Pentru a duce la bun sfârşit acest demers, CCIB a constituit Fundaţia Fondul Carol I.

„Proiectul nostru a început în luna noiembrie 2008, la o lună de la dobândirea, prin decizia Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a sediului nostru istoric “, a arătat Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB). „Fundaţia Fondul Carol I îşi propune colectarea fondurilor necesare pentru consolidarea, reabilitarea şi modernizarea sediului istoric al comunităţii oamenilor de afaceri din Bucureşti. Ne propunem ca în câţiva ani, în inima Bucureştiului, în imediata vecinătate a Băncii Naţionale a României, comunitatea de afaceri să dispună de un centru de afaceri modern, capabil să găzduiască congrese şi conferinţe internaţionale, cursuri şi seminarii. Nu vom uita proiectele culturale şi pe cele iniţiate de mediul academic şi de cel universitar“, a declarat, de asemenea, preşedintele Camerei bucureştene. „Este însufleţitor şi încurajator că noua conducere a Camerei se preocupă mult şi îndeaproape de consolidarea, renovarea şi repararea acestei clădiri din vechea zonă bancară a Bucureştiului“, a apreciat ASR Principele Radu al României. Alteţa Sa a subliniat, de asemenea, contribuţia deosebită pe care Camera bucureşteană, fondată în 1868, a avut-o la dezvoltarea economică, socială şi culturală a României, timp de aproape un veac şi jumătate.

Condusă de preşedintele CCIB, Sorin Dimitriu, Fundaţia Fondul Carol I organizează, în ţară şi străinătate, reuniuni, simpozioane, seminarii şi alte manifestări destinate promovării scopului pentru care a fost constituită, precum şi evenimente culturale destinate colectării de fonduri în vederea atingerii obiectivului său; editează publicaţii periodice sau ocazionale pentru promovarea proiectului „Palatul Camerei de Comert şi Industrie a Municipiului Bucureşti, Casa oamenilor de afaceri“ şi derulează campanii de promovare a proiectului în vederea atragerii de donaţii, sponsorizări şi realizării de parteneriate pentru consolidarea, reabilitarea şi modernizarea sediului istoric al Camerei bucureştene.

Preşedintele de onoare al Fundaţiei Fondul Carol I este ASR Principele Jean de Luxembourg, oaspetele de onoare al Serii CCIB la Palatul Elisabeta. „Este o mare onoare pentru mine să particip la acest proiect dezvoltat de Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti. Atunci când Principele Radu al României şi preşedintele CCIB, Sorin Dimitriu, mi-au făcut propunerea de a mă implica în acest proiect nu am ezitat deloc. Proiectul vizează o clădire-reper în arhitectura bucureşteană, care-şi va recupera astfel splendoarea de odinioară“, a apreciat Principele Jean de Luxembourg.

Palatul Camerei, o adevărată operă de artă, după cum a fost apreciat de Principele Radu, a fost inaugurat la 23 mai 1911, în cadrul unei ceremonii fastuoase, în prezenţa Regelui Carol I, a reprezentanţilor Casei Regale a României şi a membrilor Guvernului.

Biroul de Presa al CCIB