CCIB a semnat un protocol de colaborare cu ASE

La sediul Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), a avut loc ieri, 04.05.2009, semnarea unui protocol de colaborare intre Camera bucuresteana si Academia de Studii Economice Bucuresti (ASE).

Ca urmare a semnarii acestui document de catre presedintele CCIB, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, si de catre rectorul ASE, prof. univ. dr. Ion Gh. Rosca, cele doua parti vor constitui si administra in comun baze de date privind activitatile de comert, servicii si industrie si vor organiza reuniuni, dezbateri, simpozioane, mese rotunde vizand perfectionarea profesionala a managerilor din societatile comerciale bucurestene. O atentie deosebita va fi acordata realizarii unor actiuni de promovare a experientei si bunelor practici in domeniul afacerilor.

“Camera doreste sa devina o voce autorizata in ceea ce priveste politica comerciala si politica industriala. Am convingerea ca noi, Camera, suntem cea mai reprezentativa organizatie care poate exprima interesele mediului de afaceri“, a subliniat cu prilejul semnarii protocolului presedintele CCIB.

Cu participarea cadrelor didactice si a studentilor Academiei de Studii Economice vor fi realizate cercetari pe problematica mediului de afaceri si a dezvoltarii industriei, comertului, turismului si a altor sectoare. Cele doua parti vor conlucra in vederea elaborarii de studii privind evolutia cerintelor de pe piata muncii, pe baza carora se vor ajusta programele de studii universitare si se va realiza pregatirea de specialitate a studentilor. De asemenea, CCIB si ASE vor realiza si derula proiecte finantate prin diverse programe nationale si internationale.

Prin semnarea acestui protocol se urmareste, de asemenea, desfasurarea de activitati de cercetare-dezvoltare-inovare, asigurarea de locuri de practica pentru studenti, acordarea de burse private studentilor, acordarea de sponsorizari pentru sustinerea activitatilor profesionale si stiintifice organizate in cadrul ASE.

Potrivit prof. univ. dr. Ion Gh. Rosca, documentul este extrem de util ASE intrucat „a trecut perioada acumularilor teoretice si trebuie sa facem in asa fel incat sa ducem studentii spre aplicarea practica a cunostintelor.“

La finalul evenimentului, atat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele CCIB, cat si prof. univ. dr. Ion Gh. Rosca, rectorul ASE, si-au exprimat convingerea ca printr-o buna conlucrare, prevederile protocolului vor fi rapid puse in aplicare, cu ajutorul structurilor operative ale celor doua institutii, fiecare manifestandu-si intreaga disponibilitate de a sustine, atat mediul de afaceri bucurestean, cat si pe cel academic, precum si studentii si absolventii, adica pe viitorii oameni de afaceri.

Biroul de Presa al CCIB