ccib_img_1365668265_dsc_0085_S1[1]

Seminar de prezentare a oportunitatilor de afaceri oferite de Republica Orientala Uruguay

Recent, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a avut o întrevedere cu Luis Leonardo Almagro Lemes, ministrul relaţiilor externe în Guvernul Republicii Orientale Uruguay, care a fost însoţit de ambasadorul Pablo Sader, directorul Direcţiei Regionale Europa din cadrul aceluiaşi minister şi de ministrul consilier Mario Ferrari, însărcinat cu afaceri al Ambasadei acestei ţări la Bucureşti. La întâlnire a participat, de asemenea, Gabriel Gafiţa, directorul Direcţiei Asia-Pacific-America Latină din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

În cadrul întrevederii, preşedintele Camerei bucureşte a vorbit oaspeţilor despre activitatea CCIB, organizaţie reprezentativă pentru mediul de afaceri al capitalei, cu deschidere şi recunoaştere internaţională, precum şi despre particularităţile sistemului cameral din România. De asemenea, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a realizat o prezentare a mediului economic românesc, subliniind competitivitatea ofertei noastre în anumite sectoare industriale, precum cel al echipamentelor energetice, pieselor turnate şi forjate, construcţiilor navale, dar şi în cercetare. În opinia preşedintelui CCIB, soluţia pentru creşterea substanţială şi durabilă a comerţului bilateral o reprezintă cooperarea în proiecte.

Întâlnirea a fost urmată de un seminar de prezentare a oportunităţilor de afaceri pe care le oferă R. O. Uruguay. Ministrul relaţiilor externe din Uruguay a vorbit oamenilor de afaceri români prezenţi la eveniment despre evoluţia economică a zonei latino-americane, în general, şi a ţării sale, în special, despre potenţialul regiunii, precum şi despre avantajele de a dezvolta o afacere în Uruguay – stabilitate economică, socială şi politică; poziţie geostrategică ce asigură deschidere către ţările membre ale Pieţei Comune a Sudului – MERCOSUR (276 milioane locuitori, cu un PIB/locuitor de 11.560 USD); infrastructură modernă; climat favorabil afacerilor; nivel educaţional ridicat; resursă umană competitivă.

Biroul de Presă al CCIB

Articolul anterior
Dezvoltarea relatiilor economice cu tarile din Balcani obiectiv strategic al CCIB
Articolul următor
Misiune economică organizată de CCIB în Bulgaria