banner site ccib expozitie de la Leipzig la Lipscan-v2

Sorin Dimitriu: dezvoltarea economică nu poate avea loc independent de susținerea actelor de cultură și a celor educative (interviu)

Presedintele Camerei de Comert si Industrie Bucuresti, Sorin Dimitriu, a acordat recent un interviu publicatiei www.cariereonline.ro, in care vorbeste despre proiectele culturale dezvoltate de CCIB in 2018, care au drept scop de a evidentia contributia camerei bucurestene la crearea unor institutii-pivot ale economiei moderne.

“Recuperarea istoriei României nu ține de o instituție anume. Reprezintă un demers care pare să fie uitat în zilele noastre. Și aceasta poate explică inclusiv deruta și confuzia pe care le resimțim la nivelul societății, prinsă în vârtejul mondializării. (…)Placheta realizata cu ocazia inceperii constructiei Palatului Camerei de Comert Bucuresti, 11 mai 1908

Camera nu a fost creată la inițiativa unor politicieni, ci prin eforturile unor antreprenori care au realizat că politicul nu poate ține pasul cu realitățile economice. Acești antreprenori s-au reunit în jurul unor teme mari, importante pentru România. Ei au inițiat și determinat adoptarea unor legi, au contribuit la crearea unor instituții-pivot ale economiei capitaliste (Registrul Comerțului, Bursa de Valori, instituții de învățământ economice).”

Intregul INTERVIU poate fi citit AICI